У центрі Києва проходить Марш Рівності: фото
Фото - скриншот з відео Telegraf

16 червня, у неділю, в центрі Києва розпочався Марш Рівності. 

Про це повідомив Київ24. 

Марш проходить на Театральній. Колона з учасників пройшла близько 100 метрів тротуаром і на цьому зупинилась.

Марш рівності охороняє поліція по всьому периметру. Увійти до колони руху активність можуть тільки попередньо зареєстровані учасники.

Серед учасників є окрема колона з ЛГБТ-військовими, зокрема представниками інтернаціонального легіону. 

Мета Маршу Рівності — це вимоги до законодавства, яке повинно припинити дискримінацію та дозволити цивільні партнерства. Про це розповів організатор Михайло у коментарі Київ24. 

Напередодні, заступник мера Києва Микола Поворозник розповів, що у заході візьмуть участь представники дипломатичних місій, політики іноземних держав, представники міжнародних організацій, міжнародні спостерігачі, активісти, громадськість.

"Закликаю киян та гостей міста продемонструвати свою толерантність до всіх людей, незалежно від гендеру, сексуальної орієнтації, національності, віросповідання, кольору шкіри, фізичного стану, поглядів тощо. Бо Марш Рівності це, насамперед, про права людини і про право кожного з нас залишатись собою", — наголосив Микола Поворозник. 

Нагадаємо, 16 червня у Києві відбудеться Марш Рівності — вперше за час повномасштабного вторгення росії в Україну. Марш пройде в рамках прайд-місяця, який розпочався 1 червня у світі. 

Також ми писали про те, що Марш Рівності не дозволили проводити у метро. Столична влада заявила, що не погоджувала з КиївПрайдом проведення Маршу у підземці.

Крім цього, 5 червня у Києві організатори Маршу рівності та міська влада обговорили заходи безпеки під час проведення акції.

А 8 червня у київський клуб Closer прибули представники ТЦК Подільського району. Вони увійшли у приміщення під час підготовки до вечірки Рейвах Прайд й почали перевіряли документи в усіх присутніх.

КиївПрайд опублікував маніфест та попросив їх захистити: деталі