ТЦК прийшли у Closer під час підготовки до вечірки Рейвах Прайд: що відбувається

Сьогодні, 8 червня, у київський клуб Closer прибули представники ТЦК Подільського району. Вони увійшли у приміщення під час підготовки до вечірки Рейвах Прайд й почали перевіряли документи в усіх присутніх.

8 червня у Києві ТЦК прийшли у Closer під час підготовки до вечірки Рейвах Прайд: що відбуваєтьсяЯк повідомили у "Kyivpride", представники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки намагалися "забрати чоловіків, які не мали необхідних документів, на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК)".

Організатори вечірки, ГО "UkrainePride", наголошують, що вечірку скасовувати не планують. Також вони підкреслили, що усвідомлюють важливість мобілізації та сама вечірка є благодійною — на ній збиратимуть кошти для військових на передовій.

"У лавах Збройних сил України воює багато ЛГБТК+ людей і наголошуємо, що ми повністю підтримуємо наше військо та владу в усіх необхідних діях для досягнення перемоги. Наша позиція тут однозначна і не може мати жодних інших трактувань", — йдеться у дописі.

Проте організатори не розуміють, чому серед усіх заходів, які сьогодні відбулись у Києві, представники ТЦК обрали для перевірки лише ЛГБТК+ подію. "UkrainePride, розглядає дії ТЦК як свідомий тиск на прайд-рух в Україні.

"UkrainePride не скасовує захід та буде проводити Рейвах Прайд у напружених умовах, що склалися. Якщо ви маєте можливість та бажання, ви можете прийти на захід та підтримати нас. 9 червня на цій же локації ГО "KyivPride" проводитиме благодійний фестиваль і ми розуміємо, що дана ситуація може повторитися, — йдеться у дописі.

Нагадаємо, що Київська влада не дозволила провести Марш рівності у метро.

Любов переможе: добірка фільмів і серіалів на ЛГБТ-тематику