Місце проведення Маршу рівності у Києві організатори узгоджуватимуть із правоохоронцями
Фото - Радіо Свобода

5 червня у Києві організатори Маршу рівності та міська влада обговорили заходи безпеки під час проведення акції.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

"Безпека — першочергове завдання міської влади та організаторів абсолютно всіх заходів. Це — головна умова. Винятків не може бути. Тому сьогодні ми зібралися разом з організаторами Маршу рівності і правоохоронцями, щоб знайти оптимальний варіант безпечного проведення заходу", — сказав Поворозник.

Для того, щоб уникнути можливих провокацій, міська влада не може погодити проведення заходу в київському метрополітені, зауважив заступник голови КМДА. Зокрема, з міркувань безпеки, як учасників Маршу, так і пасажирів. Адже метрополітен — об'єкт подвійного призначення та частина критичної інфраструктури міста. Тому організатори окремо обговорять варіанти місця проведення КиївПрайду із правоохоронцями.

"Ми щиро вдячні міській владі за організацію зустрічі дотичних до події сторін щодо мирної правозахисної події Маршу КиївПрайд. Ми впевнені, що разом із правоохоронними органами знайдемо можливість реалізувати безпечний марш і продовжувати нашу боротьбу задля рівності й перемоги", — сказала голова правління ГО "КиївПрайд" Анна Шаригіна.

Нагадаємо, 16 червня у Києві відбудеться Марш Рівності — вперше за час повномасштабного вторгення росії в Україну. Марш пройде в рамках прайд-місяця, який розпочнеться 1 червня у світі. 

КМДА не дозволила проводити Марш Рівності в метро: що відомо