У Києві в червні відбудеться Марш Рівності та благодійний ЛГБТК+ фестиваль: деталі

16 червня у Києві відбудеться Марш Рівності — вперше за час повномасштабного вторгення росії в Україну. Марш востаннє проходив у Києві ще у 2021 році. Марш пройде в рамках прайд-місяця, який розпочнеться 1 червня у світі. 

Про це повідомили організатори КиївПрайд. 

Через війну цього року Марш Рівності проведуть у київському метро. Організатори обіцяють, що захід відповідатиме усім безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади. Команда КиївПрайду веде переговори з військовою адміністрацією. 

Також з безпекових міркувань, у Марші зможе взяти участь обмежена кількість людей — не більше 500, серед яких активісти, представники ЛГБТК+ та правозахисних організацій, волонтери. Отримати більше деталей можливо у соціальних мережах КиївПрайду. 

Крім цього, 9 червня у київському арт-центрі Closer відбудеться Благодійний освітній фестиваль КиївПрайд. Програма фестивалю складається з:

  • лекцій,
  • дискусій,
  • креативних майстерень,
  • ярмарку українських брендів,
  • психологічних консультацій,
  • майстер-класів,
  • музичної програми.

Також на фестивалі вручать KyivPride Awards — нагороду, започатковану для союзниць та союзників ЛГБТК+ спільноти. Її отримають політики, бізнеси, медіа та публічні особи, які роблять внесок у підтримку рівності та прав ЛГБТК+ людей.

Усі кошти, отримані під час фестивалю, організатори спрямують на Прайд-збір. Також в межах КиївПрайду 2024 українські ЛГБТК+ організації ініціювали збір 4 млн гривень для захисниць та захисників України.

Нагадаємо, 2022 року КиївПрайд номінували на престижну нагороду від британського видання PinkNews Awards.

Також ми писали про те, що за рейтингом 2023 року від міжнародної організації ILGA (асоціація, що бореться за дотримання прав людини щодо представників ЛГБТК+ спільноти) — Україна посідає 39 (20,16%) місце з 49 за рівнем захисту прав ЛГБТК+ спільноти серед Європейських країн.

Крм цього, у лютому 2024 року вандали розмалювали фасад столичного кінотеатру "Жовтень" та сітілайт з постером українського фільму "Уроки толерантності" з образами в бік ЛГБТ+ спільноти.

У Києві побили хлопця через толерантність до ЛГБТ: подробиці