Рейтинг толерантності: Україна посіла 39 місце серед Європейських країн за рівнем захисту прав ЛГБТК+

За рейтингом 2023 року від міжнародної організації ILGA (асоціація, що бореться за дотримання прав людини щодо представників ЛГБТК+ спільноти) Україна посідає 39 (20,16%) місце з 49 за рівнем захисту прав ЛГБТК+ спільноти серед Європейських країн.

Рейтинг базується на тому, як закони та політика кожної країни впливають на життя представників ЛГБТК+.Україна посідає 39 (20,16%) місце з 49 за рівнем захисту прав ЛГБТК+ спільноти серед Європейських країнКожна країна отримує оцінку від 0% до 100%.

На оцінку впливають засади законодавства про рівність, недискримінацію, можливість створити сім’ю, дотримання прав людини тощо.

Перше місце у топі посідає Мальта — 90,29%.

До трійки лідерів також входять Бельгія — 77,37% і Данія — 76,54%.

Найгірші показники у Туреччини — 4% та Азейбарджану — 2,41%.

До рейтингу також прикріпляють детальний річний звіт, в якому описують всі позитивні і негативні суспільні явища пов’язані з тематикою ЛГБТК+.

Так, до прикладу, серед важливих подій зазначили ратифікацію Україною Стамбульської Конвенції у червні 2022 року, висловлювання Олексія Арестовича, що назвав представників ЛГБТ як “людей з девіацією”, та гомофобні заяви мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа. 

“Наш Київ” також писав, що українська столиця потрапила до рейтингу найдорожчих для життя міст світу.

Топ-100 брендів міст: Київ посів передостаннє місце у світовому рейтингу