КМДА не дозволила проводити Марш Рівності в метро: що відомо

Марш Рівності, який планували провести у Києві 16 червня 2024 року, не дозволили проводити у метро. Столична влада заявила, що не погоджувала з КиївПрайдом проведення Маршу у підземці.

Про це повідомили представники КМДА

Організаторів Маршу Рівності просять обрати іншу локацію з міркувань безпеки, а усю відповідальність за учасників заходу покладають на КиївПрайд.

Також у КМДА додали, що інформація про зупинку руху метро під час Маршу Рівності не відповідає дійсності, як і інформація про фінансування цього заходу з бюджету Києва.

"Заяви, які поширюють деякі Telegram-канали, про нібито зупинку руху метро на час проведення Маршу Рівності та виділення на його організацію коштів із міського бюджету – абсолютно не відповідають дійсності і, очевидно, покликані збурити суспільство та дестабілізувати ситуацію в столиці", —  підкреслили у дописі.

Зазначається, що метрополітен — це територія підвищеного ризику через обмеженість простору, графік руху поїздів і великий пасажиропотік. Тому, задля уникнення провокацій, влада не може дозволити проводити Марш Рівності в метро. Наразі усі масові заходи під час воєнного стану в Україні можуть відбуватися лише за умови дотримання вимог заходів безпеки.

У КМДА рекомендують утриматися від проведення Маршу Рівності, оскільки цей захід передбачає  скупчення значної кількості людей.

Нагадаємо, що у 2024 році КиївПрайд вирішив провести Марш Рівності вперше за час повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У Києві побили хлопця через толерантність до ЛГБТ: подробиці