У КиївПрайд розповіли, де проведуть Марш Рівності у Києві

У КиївПрайд розповіли, що Марш Рівності планують провести на вулицях Києва, неподалік від укриттів.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ заявила голова правління ГО КиївПрайд Анна Шаригіна.

В організації відмовились від ідеї проведення Маршу Рівності у столичному метрополітені. 

"Що стосується перемовин з міською владою і поліцією, ми опублікували спільну заяву з Київською міською військовою адміністрацією, і після цього ми мали зустріч з поліцією. Ми провели плідний закритий брифінг і обговорення, як ми можемо зробити марш в умовах, коли в метро буде важко забезпечити безпеку, і коли в поліції вельми обмежені людські ресурси. Марш відбудеться на вулицях Києва, але це буде неподалік від укриття, як рекомендують інструкції", — зазначила Анна Шаригіна. 

До Маршу Рівності зможуть долучитися близько 500 людей. Подія відбуватися у закритому форматі з міркувань безпеки, тому потрапити на Марш можна тільки за попередньою реєстрацією.

Нагадаємо, 16 червня у Києві відбудеться Марш Рівності — вперше за час повномасштабного вторгення росії в Україну. Марш пройде в рамках прайд-місяця, який розпочався 1 червня у світі. 

Також ми писали про те, що Марш Рівності не дозволили проводити у метро. Столична влада заявила, що не погоджувала з КиївПрайдом проведення Маршу у підземці.

Крім цього, 5 червня у Києві організатори Маршу рівності та міська влада обговорили заходи безпеки під час проведення акції.

А 8 червня у київський клуб Closer прибули представники ТЦК Подільського району. Вони увійшли у приміщення під час підготовки до вечірки Рейвах Прайд й почали перевіряли документи в усіх присутніх.

Національна спілка письменників України засудила підтримку музеями ЛГБТКІ+