КиївПрайд опублікував маніфест та попросив їх захистити: деталі
Фото - Unsplash

КиївПрайд опублікував маніфест та попросив їх захистити. 

Про це вони повідомили у соцмережах. 

У Києві 16 червня відбудеться Марш КиївПрайд 2024. Але 14 червня біля Київської міської державної адміністрації провели мітинг проти проведення Маршу Рівності.

У зв'язку з хейтом організатори вирішили висловитись.

"Марш Рівності потрібен вже зараз задля кращого майбутнього для ЛГБТК+ спільноти і для України. Марш пройде із вірою у те, що ми, українки та українці, маємо більше спільного ніж відмінного. Він пройде з переконанням, що гомофобія та трансфобія завжди не на часі, особливо під час повномасштабної війни в Україні", — розповіли представники КиївПрайд. 

Цьогорічний Марш відбудеться під трома гаслами: "Разом до перемоги", "Разом до рівності" та "Разом до рівності та перемоги". 

"ЛГБТК+ так само залучена до боротьби України з росією. ЛГБТК+ люди воюють і гинуть на війні, вони волонтерять для військових і донатять на збори. Вони залучають кошти в Україну і надають гуманітарну підтримку цивільному населенню", — наголосили представники Маршу. 

Також організатори вимагають захисту під час проведення Маршу Рівності.

"Щодо загроз нападу на мирний захід і погроз зробити марш КиївПрайд "не мирним" — на нашу думку, це не може бути перешкодою для проведення заходу. Оскільки врегулювання даних ризиків є завданням поліції та інших органів безпеки", — висловились вони. 

Крім цього, організатори просить забезпечити їм повноцінний захист від злочинів на ґрунті ненависті, прийнявши законопроєкт 5488 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації". 

Також КиївПрайд не оминув тему зміни сімейного законодавства. 

"Враховуючи усі виклики повномасштабної війни, запропоновано законопроєкт 9103 "Про інститут реєстрованих партнерств", який дозволить, зокрема, ЛГБТК+ військовим мати необхідні гарантії у критичних ситуаціях і наблизить нашу країну до шлюбної рівності" — пишуть активісти. 

Нагадаємо, 16 червня у Києві відбудеться Марш Рівності — вперше за час повномасштабного вторгення росії в Україну. Марш пройде в рамках прайд-місяця, який розпочався 1 червня у світі. 

Також ми писали про те, що Марш Рівності не дозволили проводити у метро. Столична влада заявила, що не погоджувала з КиївПрайдом проведення Маршу у підземці.

Крім цього, 5 червня у Києві організатори Маршу рівності та міська влада обговорили заходи безпеки під час проведення акції.

А 8 червня у київський клуб Closer прибули представники ТЦК Подільського району. Вони увійшли у приміщення під час підготовки до вечірки Рейвах Прайд й почали перевіряли документи в усіх присутніх.

У КиївПрайд розповіли, де проведуть Марш Рівності у Києві