Українські полярники показали захід сонця в Атлантичному океані: фото
Фото - Національний антарктичний науковий центр

Українські вчені показали як заходить сонце в Атлантичному океані.

Про це розповіли в Національному антарктичному науковому центрі.

Фото полярники зробили з українського науково-дослідницього криголама "Ноосфера". На них видно небо з безліччю кольорів: фіолетовий, синій, сірий, блакитний, рожевий, помаранчевий, червоний, жовтий. 

"Цього сезону "Ноосфера" проробила вже великий шлях. 17 листопада 2023 року судно вийшло з порту Кейптауна (ПАР) до крижаного континенту. Тоді було доставлено вантажі та експедиції до станцій "Арцтовський" та "Академік Вернадський". Відтак судно прийшло до чилійського порту Пунта-Аренас, звідки знову вирушило до Антарктики 15 березня", — розповідають науковці. 

Далі 13 квітня флагман вчергове пришвартувався в Чилі. Він привіз на "велику землю" зимівників попередньої 28-ї експелиції та сезонну експедицію. Після цього "Ноосфера" знову вирушила в Антарктику, щоб забезпечити ротацію полярників на "Арцтовському".

Зараз судно вже прямує до Кейптауна, де перебуватиме до наступного антарктичного сезону.

Нагадаємо, українським вченим вдалося зустріти рідкісних китів — південних плавунів та записати їхні звуки.

Також 27 січня українські полярники зі станції "Академік Вернадський" показали сувої зі снігу, які ще називають сніговими рулонами або ж "пончиками".

Крім цього, полярники на станції "Академік Вернадський" вперше за всі роки українських досліджень задокументували зустріч із фінвалом — одним з найбільших китів у світі.

Полярники станції "Вернадського" показали нових пінгвінів, які прибули гніздуватися: фото