Українські полярники вперше зафільмували фінвала — одного з найбільших китів у світі: фото

Полярники на станції "Академік Вернадський" вперше за всі роки українських досліджень задокументували зустріч із фінвалом — одним з найбільших китів у світі.

Про це повідомили у Національному антарктичному науковому центрі на сторінці у Facebook.

Полярники на станції "Академік Вернадський" вперше за всі роки українських досліджень задокументували зустріч із фінвалом.Ссавець відвідав акваторію поблизу станції "Академік Вернадський" в протоці Пенола біля Аргентинських островів. Спостереження тривало лише декілька хвилин, але полярники встигли зробити фото та відібрати зразки його шкіри та жиру.

"Подальші лабораторні дослідження допоможуть з'ясувати стать кита, більше дізнатися про його стан та краще зрозуміти популяційну структуру цього виду в Антарктиці", — підкреслили науковці.

Полярники на станції "Академік Вернадський" вперше за всі роки українських досліджень задокументували зустріч із фінвалом.Вчені зазначають, що цей вид кита є другим за величиною на планеті. Його довжина може сягати 26 метрів, а вага — 75 тонн. У XX столітті під час китобійного промислу фінвалів практично винищили у водах поблизу Антарктиди. Наразі їхня популяція відновлюється.

Раніше ми писали, що українські полярники зі станції "Академік Вернадський" показали сувої зі снігу, які ще називають сніговими рулонами або ж "пончиками". 

Українські полярники показали "білі ночі" в Антарктиці: фото