Конкурс на найкращу патріотичну композицію із квітів у Києві
Фото: facebook.com/romagrishchuk

У Києві обрали найкращу патріотичну композицію із квітів. Результати голосування, яке тривало з 8 по 21 червня, оприлюднили в КМДА

У конкурсі, який проводило Управління екології та природних ресурсів КМДА спільно з КО "Київзеленбуд", були представлені майже 30 квітково-патріотичних композицій. Серед них — квітник у вигляді марки про російський корабель та композиція "Літак "Мрія" по мотивам дитячого малюнку. У результаті голосування з великим відривом перемогла композиція "Київська Мадонна з немовлям" — вона отримала 42% голосів. 

Конкурс на кращу патріотичну композицію із квітів у Києві"Гадаю, що перемога за "Мадонною" не лише тому, що це справді якісна й красива робота. Ця інсталяція —присвята кожній українській мамі. Захистити дітей від війни — ось що важливо для кожної матері, незалежно від віку дитини. Наші квіти — це найменша подяка, яку ми можемо їм висловити", — зазначив директор "Київзеленбуду" Олексій Король.

Конкурс на кращу патріотичну композицію із квітів у КиєвіПід час нагородження авторів композиції також була присутня Тетяна Блізняк, яка стала прототипом зображення "Київська Мадонна в метро". Фотографію, як Тетяна годує немовля, ховаючись від бомб у київському метро, наприкінці лютого зробив угорський журналіст Андраш Фьольдеш. Цей знімок надихнув ілюстраторку Марину Соломенникову створити картину, героїня якої б уособлювала усіх матерів України. 

Конкурс на найкращу патріотичну композицію із квітів у КиєвіЗазначимо, що клумбу із зображенням "Київської Мадонни" створили на Індустріальному шляхопроводі у Солом'янському районі міста. Для інсталяції площею 149 кв. м використали 37 тисяч квітів: маргаритки, бегонію, ірезіне, тагетис, цинерарію, нафаліум, традисканцію, альтернатеру, лаванду та калібрахоа. 

"Мрія" чи марка з кораблем: в Києві обирають найкращий патріотичний квітник