Мадонна з Київського метро
Фото: facebook.com/romagrishchuk

На Індустріальному шляхопроводі в Солом'янському районі столиці комунальники створили квіткову композицію із зображенням так званої "Мадонни з київського метро”. Про це повідомив народний депутат Роман Грищук.

"Жінка, яка з двомісячною дитиною ховалася від бомб у метро, стала уособленням незламності усіх українських матерів та надихнула КП УЗН Солом'янського району", — написав він.

Фото жінки на ім'я Тетяна, яка на початку повномасштабної війни ховалася від обстрілів у столичному метро зі своєю маленькою дитиною, зробив угорський журналіст Андраш Фьольдеш. Пізніше його побачила ілюстраторка Марина Соломеннікова. Фото надихнуло її створити стилізований під ікону малюнок  "Мадонни з київського метро” героїня якого уособлює усіх українських матерів під час цієї війни.

Мадонна з Київського метро

Пізніше в храмі італійського міста Неаполь вже створили справжню ікону з "Київською мадонною", взявши за основу малюнок Марини Соломеннікової.

Нагадаємо, столичні комунальники вирішили створити по всьому Києву квиткові композиції із символами боротьбі України проти російської агресії. Так, у Дніпровському районі з'явилась марка з "русським воєнним кораблем", а у Деснянському — композиція на честь літака "Мрія", знищеного російськими окупантами.

У парку "Перемога" висадили "рушник" та "червону калину" з квітів