Завод Азовсталь у Маріуполі, де все ще залишаються бійці полку Азов та сотні поранених
Фото: t.me/polkazov

На території заводу "Азовсталь" у Маріуполі перебувають декілька сотень поранених українців. Наразі йдуть перемовини щодо евакуації перших 60 осіб. 

Про це у коментарі "Суспільному" розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. 

За її словами, зараз обговорюється евакуація важкопоранених та медиків. Загалом це група із 60 осіб.

"Там декілька сотень поранених, їх треба рятувати в першу чергу. Бо щодо всіх одразу росіяни не погоджуються. Отже, спочатку важкопоранені й медики, їх дійсно 60 осіб", — зазначила Верещук. 

Напередодні вона повідомляла про початок нового раунду переговорів навколо дорожньої мапи операції з порятунку важкопоранених із "Азовсталі". До перемовин залучені не тільки українська та російська сторона, але й Міжнародний Комітет Червоного Хреста та ООН. 

Зазначимо, що раніше Верещук розповідала, що тривають переговори з росією щодо евакуації 38 важкопоранених із заводу "Азовсталь" у Маріуполі. Водночас бійці батальйону "Азов" показали відео, як вони борються з ворогом на території заводу.

Також раніше Верещук повідомляла, що два ключових варіанти врятування хлопців з "Азовсталі" — військова деблокада та "екстракшн" — наразі неможливі. На останній не погоджуються росіяни. 

Тут ми пояснюємо, що таке процедура "екстрашн" і чому її пропонували як варіант визволення бійців з території металургійного комбінату.

Спротив російській окупації, день 80