Бійці "Азову" показали, в яких умовах перебувають поранені захисники Маріуполя (фото)
Фото: t.me/polkazov

Полк "Азов", який продовжує боронити Маріуполь, показав, у яких умовах перебувають поранені бійці.

"Увесь цивілізований світ має бачити умови, в яких перебувають поранені, скалічені захисники Маріуполя, і діяти!", — йдеться в публікації. 

Поранені бійці з відкритими ранами та перев'язаними нестерильними залишками бинтів, без необхідних медикаментів і харчування, перебувають у повній антисанітарії. У підвалах заводу "Азовсталь" організували пункти прийому поранених та своєрідний медпункт. 

Поранений боєць полку Азов у підвалах Азовсталі

Боєць полку Азов із пораненням на обличчі у підвалах Азовсталі Лікування пораненого бійця полку Азов у підвалах Азовсталі

Поранені бійці полку Азов у підвалах Азовсталі"Ми закликаємо ООН та Червоний Хрест показати свою гуманність та підтвердити основні засади, на яких вас створено, врятувавши поранених людей, що вже не є комбатантами. Військовослужбовці, яких ви бачите на фото і ще сотні на заводі "Азовсталь" — з тяжкими пораненнями ціною власного здоров'я захищали Україну та увесь цивілізований світ. Невже тепер Україна і світова спільнота не здатні захистити та подбати про них?", — написали в "Азові".

Полк закликав провести негайну евакуацію поранених військовослужбовців до контрольованих Україною територій, де їм нададуть допомогу та забезпечать належний догляд.

Зазначимо, що за словами міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, на території заводу "Азовсталь" у Маріуполі перебуває понад тисяча українських військовослужбовців. Понад сотня із них поранені.

Поранений боєць полку Азов біля організованого пункту прийому поранених у підвалах Азовсталі

Поранений боєць Азову біля багаття у підвалах Азовсталі Поранений боєць Азову без руки у підвалах Азовсталі

Поранений боєць полку Азов у підвалі заводу Азовсталь

Спротив російській окупації, день 76