Мінкульт анонсував відбудову культурних пам'яток під час війни
Фото: facebook.com/andrieiev.andrii.serhiiovych

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив про ініціативу з відновлення культурної спадщини, яку планують запустити найближчим часом. Про це він заявив в ефірі єдиного національного телемарафону, повідомляє "Українська правда".

Ткаченко розповів, що Мінкульт виступає з ініціативою створити великий фонд допомоги українській культурі та спадщині, причому не тільки після закінчення війни, а безпосередньо зараз.

"Тому деякі речі, пов’язані з відбудовою конкретних пам’яток культури та допомогою нашим митцям, відновленням та збереженням нашої спадщини, будуть доступні вже цими днями", — відзначив міністр. 

Він додав, що європейські партнери також готові підтримати Україну на культурному фронті. Наприклад, під час візиту в Україну міністрів культури Литви та Польщі сторони домовилися про створення національної платформи з управління культурною спадщиною в Україні.

Крім того, Німеччина згодилась допомогти у відновленні культурних пам'яток у зруйнованому російськими окупантами Чернігові, Швеція — у Києві, а Франція — в Україні в цілому.

Нагадаємо, в березні Мінкульт почав збір інформації щодо руйнувань об’єктів культурної спадщини України. До нього може долучитися кожен. Зруйновані та пошкоджені культурні споруди викладають на інтерактивній "Мапі культурних втрат".

Спротив російській окупації, день 62