Мінкульт почав збір інформації щодо руйнувань об’єктів культурної спадщини України

Міністерство культури та інформаційної політики України оголошує збір інформації щодо пошкоджень та руйнувань об’єктів культурної спадщини, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Оголошуємо збір інформації щодо пошкоджень та руйнувань об’єктів культурної спадщини, вчинених російськими окупаційними військами на території України. Агресія росії супроводжується пересуванням важкої військової техніки, ракетними та авіаударами, артилерійськими обстрілами українських міст та сіл», - написав він.

Міністр закликав свідків руйнування культурної спадщини з усіх регіонів України надіслати фото або відеодокази до Міністерства культури та інформаційної політики через ресурс.

«Доступні для відкритого використання дані публікуватимуться на порталі. Надані верифіковані матеріали можуть бути передані Міжнародному кримінальному суді в Гаазі для проведення слідчих дій», - додав Ткаченко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності РФ та її резидентів.