Скандал навколо заводу Ріхерта: на Юрковиці збудують ЖК без пам'ятки

Завтра, 24 листопада у Києві презентують проєкт забудови територій колишнього цегельного заводу та броварні Ріхерта. Обидва об'єкти розташовані на Подолі.

Про це повідомили представники Подільської РДА.

На Полоді планують забудувати промзону біля заводу Ріхерта: візуалізаціїУ дописі йдеться про те, що ТОВ "Керамблоки-Інвест" побудує на вулицях Кирилівській, Нижньоюрківській та провулку Мильному житлові комплекси з об'єктами соціального та громадського призначення та підземний паркінг.

Без пам'ятки, але з ЖК: киянам показали проєкт забудови промзони біля заводу РіхертаПроте на  візуалізаціях проєкту можна побачити лише фасадну будівлю пивзаводу, яку звели у 1909 році й димар. На рендерах відсутня найцінніша споруда комплексу броварні, яку збудували у 1850-х роках.

Без пам'ятки, але з ЖК: киянам показали проєкт забудови промзони біля заводу РіхертаБез пам'ятки, але з ЖК: киянам показали проєкт забудови промзони біля заводу Ріхерта"На її місці — зовсім інший, сучасний об‘єм", —  зазначив Дмитро Перов з посиланням на Alvar Aalto. 

Відомо, що територію біля Юрковиці вже давно планують забудувати. У вересні 2021 року компанія A Development презентувала проєкт реконструкції заводу та будівництва ЖК біля нього. Згідно з проєктом, мають звести будинки висотою у 7, 9 та 12 поверхів. У зв'язку з війною, у 2022 році будівництво призупинили, однак в листопаді 2023 року на ділянках почали проводити підготовчі роботи. 

Раніше ми писали, що на Андріївському узвозі біля "Замку Річарда" демонтували самовільно встановлений будівельний паркан.

У Київській області хочуть побудувати підприємство з переробки відходів від зруйнуваних будівель: що відомо