Антонов заперечив, що уламки Мрії вивезли на утилізацію
Фото: facebook.com/antonov.company

Державне підприємство "Антонов" заперечило, що уламки знищеної окупантами "Мрії" вивезли із летовища у Гостомелі для утилізації. Про це повідомили на Facebook-сторінці компанії.

На підприємстві заявили, що компанія тісно співпрацює з правоохоронними, слідчими органами України щодо збирання доказів злочинів, які здійснити російські окупанти в Україні. 

"Відео, яке послужило основою для поширення зазначеної недостовірної інформації, було відзняте "піратським" способом та поширене без погодження з ДП "Антонов" та відповідними державними органами. Просимо вас не поширювати інформацію з неперевірених джерел", — зазначили в "Антонов".

Водночас, у компанії не пояснили, що насправді відбувалося на відео із уламками легендарного літака Ан-225 "Мрія". На самому ролику видно, що пошкоджену передню частину літака вивозять із летовища у невідомому напрямку. Низка ЗМІ та деякі офіційні видання, пов'язані з українськими відомствами, опублікували інформацію, що так з летовища у Гостомелі "вивозять на металобрухт" частини літака. 

Нагадаємо, що російські війська знищили легендарний літак АН-225 "Мрія" на аеродромі "Антонов" у Гостомелі. Після звільнення територій Київщини від окупантів зруйноване судно показав журналіст Дмитро Комаров

Державне підприємство "Антонов" заявило, що легендарну "Мрію" обов'язково відновлять. Для цього використовуватимуть деталі зруйнованого окупантами літака