Завезли "акторів": окупанти спробували провести проросійський мітинг у Новій Каховці
Фото: facebook.com/okPivden

У тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині російські окупанти спробували провести проросійський мітинг. Задля картинки для російських медіа вони повезли до міста 30 "акторів".

Про це повідомляє оперативне командування "Південь".

"На площу вивели аж… 30 людей з російськими прапорами. Напередодні купки загарбників нишпорили по крамницях із секонд-хендом, аби врядитися цивільними. Сьогодні ж актори недолугого перфомансу імітували проросійську акцію в місті на Херсонщині", — йдеться у повідомленні.

Крім того, в Новій Каховці готуються до друку плакати, бюлетені, листівки, бланки та інший агітаційний матеріал. Все це загарбники планують використати для проведення найближчим часом так званого "референдуму" щодо створення "Херсонської Народної Республіки".

Також повідомляється, що окупанти забороняють українцям виходити на протестні мітинги, погрожують відключити зв’язок, воду, газ та опалення.

"10 квітня, в Херсоні біля кіноконцертного залу “Ювілейний” відбувся мирний мітинг, присвячений пам’яті жертв російської агресії. Очікувано — російські окупанти його розігнали. Кожен такий новий мітинг — дуже великий ризик для його учасників, і все одно люди виходять", — розповіли в оперативному командуванні.

Фото: facebook.com/okPivden

Спротив російській окупації, день 46