Опалення Київ
Фото: freepik.com

У Києві до теплопостачання підключили вже близько 30% житлових будинків, а усі інші отримають тепло вже протягом тижня. Про це повідомив заступник голови КМДА Петр Пантелеєв в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Він додав, що температура у домівках киян цієї зими буде приблизно ж такою, як і минулого року (близько 18 градусів тепла), і значно знижувати її столична влада не планує. 

"Ми орієнтуємося в принципі на показники минулого року, серйозних відхилень не повинно бути. Можливо плюс-мінус градус, але точно не буде якихось різких відхилень", — каже Пантелеєв.

За його словами, початок опалювального сезону позитивно впливає на економію електроенергії в місті. Так, у тих столичних оселях, де вже дали тепло, мешканці перестають користуватися обігрівачами, що зменшує навантаження на енергосистему міста.

Заступник голови КМДА додав, що деякі будинки, де діють ОСББ, поки ще самі не подали заявку на підключення до опалення. Але, в цілому, процес триває, і вже близько 30% будинків столиці підключені до теплопостачання.

Також Пантелеєв зазначив, що в цьому опалювальному сезоні Київ, як і уся Україна, має намагатися максимально економити усі енергоресурси. 

Нагадаємо, опалювальний сезон в Києві стартував 20 жовтня — столичні будинки почали підключати до системи теплопостачання, щоб зменшити навантаження на електросистему, яка постраждала від російських обстрілів.

У КМДА не виключають, що цієї зими у столичних будинках може на кілька діб чи навіть тижнів зникати опалення через обстріли росіянами об'єктів енергетичної інфраструктури. Тому для Києва закуповують мобільні котельні, які стануть резервним джерелом теплопостачання на випадок позаштатних ситуацій.

Опалювальний сезон: Кличко порадив киянам приготувати теплі речі та ковдри