Опалювальний сезон Київ
Фото: unsplash.com

Завтра, 20 жовтня, у Києві розпочинається опалювальний сезон — усі столичні будівлі розпочнуть підключати до системи теплопостачання за технологічним графіком. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Він наголосив, що в умовах воєнного стану в столиці вдалося провести усі необхідні підготовчі роботи до зими. А комунальники зараз працюють у посиленому режимі, оскільки цей опалювальний сезон обіцяє бути складним через російські атаки на об'єкти критичної інфраструктури. 

Зокрема, у Києві на 10% збільшили кількість аварійно-рятувальних служб, закупили додаткову техніку та матеріали. 

"Рішення про старт опалювального сезону ми ухвалили виходячи насамперед з погодних умов. Поступове похолодання та низьку температуру вночі. Також важливим чинником для початку опалювального сезону є необхідність економити електроенергію. Щоб кияни не вмикали електрообігрівачі та кондиціонери та не перевантажували систему електропостачання", — зазначив Кличко.

Він нагадав, що заклади соціальної сфери раніше вже розпочали підключати до тепла за індивідуальними заявками. Також у багатьох з них є індивідуальні теплопункти, за допомогою яких можна дистанційно регулювати подачу тепла та використовувати його раціонально.

У КМДА розповіли, наскільки тепло буде у столичних школах взимку