Опалення Київ

Столична влада закуповує мобільні котельні, які стануть резервним джерелом теплопостачання на випадок позаштатних ситуацій та відключень опалення взимку. Про це в інтерв'ю "Економічній правді" повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Рішення про придбання пересувних мобільних котелень для Києва Рада оборони міста ухвалила ще на початку серпня. За словами Пантелеєва, чекати на них треба ще десь півтора місяця. 

"Мобільні котельні збираються спеціально під нас. Ми сподіваємося отримати їх через півтора місяця. Кількість не можу назвати, це конфіденційна інформація. Фактично, це причіп до вантажного автомобіля. Він легко пересувається по місту, підвозиться до обʼєкта, який необхідно обігріти", — каже він.

Посадовець пояснив, що такі пересувні котельні працюють за принципом електрогенератора, однак виробляють не електроенергію, а тепло. Фактично вони виконують ту ж саму функцію, що й звичайні котельні, проте їх можна швидко пересувати містом та під'єднати до лікарні, пологового будинку або житлового будинку, який у результаті позаштатної ситуації опинився без теплопостачання.

У КМДА допускають, що взимку у багатоквартирних будинках столиці може на кілька діб чи навіть тижнів зникати опалення через обстріли росіянами об'єктів енергетичної інфраструктурні. Зокрема, мережа централізованого опалення або її частина може бути виведена з ладу в результаті удару ракет чи безпілотників.

"Проблеми можуть виникнути там, де будуть пошкодження, де їх спровокують. Система достатньо велика й інертна. Це понад три тисячі кілометрів трубопроводу і велика кількість джерел", — зазначив Пантелеєв.

Коли розпочнуться осінні канікули у Києві