Володимир Вакуленко
Фото: facebook.com/wakulenko.k.wolodimir

"Видавництво Старого Лева" перевидасть "Татусеву книгу" авторства Володимира Вакуленка — письменника, вбитого російськими окупантами на Харківщині навесні цього року. 

"Татусеву книгу" Вакуленко випустив у 2014 році. Це — добірка веселих та грайливих віршів, яку письменник написав для свого сина Віталіка. Ілюструвала видання художниця Наталка Гайда.

Книгу хотіли перевипустити вже доволі давно, проте до цього часу доля її автора не була остаточно відома. Тепер же у "ВСЛ" вирішили таким чином вшанувати пам'ять Вакуленка. Увесь прибуток від продажів перевидання передадуть родині письменника — його батькам та сину що має інвалідність.

"Ми давно хотіли перевидати його "Татусеву книгу", але сподівалися, що Володя живий і сам підпише договір на перевидання. Сьогодні я розмовляла телефоном з його мамою, Оленою Григорівною і ми домовилися, що книжка якомога швидше піде до друку. Ми хочемо хоч у такий спосіб підтримати родину Вакуленків і перш за все Віталіка, в якого не залишилося тата, який любив його понад усе, але залишаться татові вірші, присвячені йому", — каже головна редакторка видавництва Мар’яна Савка.

Про те, що дитячий письменник, перекладач та громадський діяч Володимир Вакуленко загинув від рук росіян, з'ясували журналісти Суспільного. У березні його викрали поблизу Ізюму, а після звільнення міста там виявили масове поховання з кількома сотнями тіл. У журналі поховань, який вела місцева ритуальна служба, були вказані дані письменника під номером 319. Напередодні розслідувачі за допомогою ДНК-експертизи та фотографій підтвердили, що тіло, що тіло під цим номером дійсно належить Володимиру Вакуленку.

Нагадаємо, команда Ukraїner випустить книгу "Різдво і Маланка" про різдвяні традиції українців. Книга розповідає про те, як зберігають і відтворюють традиції зимових свят в нашій країні.

Білл Гейтс назвав п'ять своїх улюблених книжок за весь час