Врятована із Харкова тигриця Даліла вперше вийшла на вулицю у Київському зоопарку
Скріншот із відео

Врятована із приватного екопарку в Харкові тигриця Даліла вперше вийшла до свого вуличного вольера у Київському зоопарку. Про це розповіли співробітники зоопарку. 

Працівники Київського зоопарку з'ясували, що тигриці близько 12 років. Наразі вона проходить реабілітацію та перебуває на карантині. 

"Тигриця перебуває у дуже важкому стані, мені це не подобається. Але треба зробити усе, щоб вона почувалася добре і відчувала себе у нашому зоопарку, як вдома", — розповів Кирило Трантін, директор Київського зоопарку. 

Зазначимо, що наразі зоопарк у Києві працює у закритому для відвідування режимі. Утім співробітники перебувають на своїх робочих місцях і працюють без вихідних, аби годувати, лікувати та доглядати за тваринами. 

 
Тигриця Даліла вперше у відкритому вольєріу

English below Тигриця Даліла, яка була врятована з приватного зоопарку на Харківщині, вперше вийшла до свого вуличного вольєру. Ми робимо все можливе задля здоров’я, комфорту та благополуччя наших мешканців. Дбайте про тих, кого любите! Все буде Україна! 💙💛 ⬇ ДЛЯ БАЖАЮЧИХ ПІДТРИМАТИ ЗООПАРК 👉 Тут можна знайти реквізити зоопарку для благодійного внеску: https://zoo.kiev.ua/yak-pidtrymaty-nash-zoopark-i-tvaryn/ 👉 Тут можна придбати електронні квитки до КиївЗоо: https://widget.kontramarka.ua/.../widget1.../widget/index... _____________________________________________ Delilah the tigress, who was rescued from Kharkiv region private zoo entered her outdoor enclosure for the first time. We do our best for the health, comfort and well-being of our animals. Take care of those you love! Everything will be Ukraine!💙💛 ⬇ SUPPORT KYIVZOO 👉 Here you can find zoo details for charitable contributions: https://zoo.kiev.ua/en/how-to-support-our-zoo-and-animals/ 👉 Here you can buy electronic tickets to Kyiv Zoo: https://widget.kontramarka.ua/en/widget11site11623/widget/index

Posted by Київський зоологічний парк загальнодержавного значення on Thursday, April 21, 2022

Зазначається, що ветеринарні лікарі зоопарку провели загальну оцінку стану тигриці, оглянули її та розпочали лікування опіків і ссадин. 

Ми раніше повідомляли, що російські окупанти повністю зруйнували харківський "Фельдман Екопарк". За словами заснновника парку, найбільшою проблемою було утримання великих хижаків, адже внаслідок чергового удару російських військових тварини могли втікти на вулиці й стати загрозою для цивільних. У випадку, якби для хижаків не вдалося знайти тимчасовий притулок, тварин готові були приспати. 

Згодом тварин із "Фельдман Екопарку" таки евакуювали до більш безпечних регіонів. Зокрема, тигриця Даліла отримала притулок у Київському зоопарку. 

Спротив російській окупації, день 58