Окупанти повністю знищили харківський "Фельдман Екопарк"
Фото: facebook.com/FeldmanEcopark

Російські окупанти повністю знищили харківський "Фельдман Екопарк". До війни він налічував близько 2 000 тварин та тисячі видів рослин, зокрема і тих, що занесені до "Червоної Книги". 

Про руйнування екопарку розповів його засновник Олександр Фельдман. 

За його словами, внаслідок масованих обстрілів та бомбардувань, які і досі продовжуються, зруйнована інфраструктура парку, зокрема і вольєри для тварин.

"Найбільша проблема — це великі хижаки. Їхні вольєри поки що дивом уціліли, але ще один обстріл — і збожеволілі від страху леви, тигри, ведмеді можуть опинитися на волі та піти в сторону Харкова або до найближчих поселень. Ми цього допустити не можемо. Вирішення проблеми сьогодні немає", — розповіві Фельдман.

Він зазначив, що зараз спеціалісти екопарку розглядають можливість облаштувати хоча б для деяких хижаків тимчасове житло у селищі Чутове на Полтавщині. Якщо цього не вдасться, єидиним виходом стане присипання хижаків. 

"Про це неймовірно боляче говорити, але головний пріоритет зараз — це життя людей. Інших тварин, які вижили і все ще залишаються на території екопарку, нам також потрібно терміново евакуювати", — зазначив засновник "Фельдман Екопарк".

Для евакуації уцілілих тварин екопарк збирає пожертви

Раніше ми повідомляли, що окупанти обстріляли "Фельдман Екопарк". Серед жертв є тварини. 

Спротив російській окупації, день 41