Ворог атакував Київщину дронами та крилатими ракетами: наслідки

Вночі 8 травня росія атакувала Київщину дронами камікадзе та крилатими ракетами. 

В області працювали сили протиповітряної оборони, тривога тривала майже чотири години.

Про наслідки ворожої атаки розповів очільник Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко.Вночі 8 травня росія атакувала Київську область дронами камікадзе та крилатими ракетамиВлучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксовано, водночас є ⁠падіння уламків в 4 районах області.

У Броварах внаслідок падіння уламків є двоє постраждалих — жінку та чоловіка з численними пораненнями кінцівок та осколковими пораненнями госпіталізували.Вночі 8 травня росія атакувала Київську область дронами камікадзе та крилатими ракетамиТакож зафіксували пошкодження ліній електромереж. 

В одному з сіл області частково відсутня електроенергія, енергетики вже оперативно працюють над поверненням світла.  Вночі 8 травня росія атакувала Київську область дронами камікадзе та крилатими ракетамиКрім того, внаслідок падіння уламків ⁠один житловий приватний будинок та підсобне приміщення поруч зруйновані, ще 14 приватних будинків та одне авто пошкоджено.Вночі 8 травня росія атакувала Київську область дронами камікадзе та крилатими ракетамиВночі 8 травня росія атакувала Київську область дронами камікадзе та крилатими ракетамиМешканцям, чиє житло пошкоджено, нададуть всю необхідну допомогу.

Наразі всі оперативні групи працюють на місцях і продовжують фіксувати та ліквідовувати наслідки атаки. Вночі 8 травня росія атакувала Київську область дронами камікадзе та крилатими ракетами

upd 12:10 Мер Броварів розповів про стан постраждалих від обстрілу — жінка знаходиться в операційній у стабільно важкому стані, має політравми внутрішніх органів.

Чоловік має травми рук та ніг, незначні опіки спини та живота, садна та забої. Наразі він знаходиться в травматологічному відділенні у стані середньої важкості.

Постраждалим надають всю необхідну меддопомогу, потреби в медикаментах чи інших засобах немає.

“Наш Київ” вже писав, що на Центральному залізничному вокзалі Києва відкрили інформпункт рекрутингу до ЗСУ.

Для ліцею на Білоцерківщині будують протирадіаційне укриття: фото