Ракетні удари по Дарницькому вагоноремонтному заводу у Києві
Фото: Роман Вибрановський

Внаслідок ракетного удару зранку 5 червня Дарницький вагоноремонтний завод втратив три цехи. Це повністю порушило весь технологічний ланцюжок виробництва, повідомив агентству "Укрінформ" член правління АТ "Укрзалізниця" Євген Шрамко. 

За його словами, наразі оцінювати збитки ДВРЗ, завдані російськими ракетами, зарано. У найближчих планах — очищення заводу від залишків ракет та вибухівки, а також розбирання завалів.

"Проблема ж не тільки в тому, скільки ми маємо збитків. Навіть якщо б ми втратили один цех, то цим розірвано всю схему виробництва", — зазначив Шрамко.

За його словами, "Укрзалізниця" спробує відновити співпрацю Дарницького вагоноремонтного заводу з іншими підприємствами компанії, аби відновити ремонт та виробництво вагонів. Зокрема, продукцію зруйнованих цехів планують замінити кооперацією з іншими підприємствами, аби завод якнайшвидше запрацював і люди мали роботу. 

Сам ракетний удар на ДВРЗ Шрамко розцінює як теракт, спрямований на руйнування цивільної інфраструктури. Він нагадав, що сьогодні російські війська практично через день атакують залізничну інфраструктуру. 

Нагадаємо, що вранці 5 червня окупанти завдали ракетного удару по Дарницькому вагоноремонтному заводу. Зокрема, відомо, що по ДВРЗ влучили 4 російські ракети. 

Міноборони рф розповсюдило фейк, нібито на території заводу були танки та бронетехніка, надані Україні східноєвропейськими країнами. Утім "Укрзалізниця" заперечила цю інформацію та в якості доказу запросила українських та закордонних журналістів на територію заводу. Фото наслідків ракетного удару по Дарницькому вагоноремонтному заводу можна подивитися за посиланням

Спротив російській окупації, день 103