Чотири ракети вдарили по Дарницькому вагоноремонтному заводі
Фото ілюстративне: dozorro.org

Вранці 5 червня російська армія завдала ракетних ударів по Києву. Внаслідок ворожих обстрілів постраждали Дніпровський та Дарницький райони міста. Зокрема, російські ракети влучили по Дарницькому вагоноремонтному заводу (ДВРЗ).

Про це розповів голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін

За його словами, чотири ворожі ракети вдарили по території ДВРЗ вранці 5 червня. 

"В принципі, для нас це вже стандартний початок дня. Вони б'ють по залізниці щодня, ми оперативно ремонтуємось і їдемо далі. Серед залізничників був один поранений, йому надали медичну допомогу. І оперативно приступили до ліквідації наслідків удару. Ми не робили ніяких публічних заяв про остріли, тому що в цьому випадку рух пасажирських поїздів не затримувався", — зазначив Камишін. 

Водночас, додав він, російське міноборони випустило черговий фейк, нібито в корпусах вагоноремонтного підприємства були розміщені танки Т-72 та інша бронетехніка, надалі Україні східноєвропейськими країнами. 

"Офіційно заявляю — на території ДВРЗ немає військової техніки. Цей завод ремонтував піввагони та зерновози, які ми використовуємо для вивозу експортної продукції", — написав голова правління "Укрзалізниці".

Аби підтвердити це, Камишін запросив українських та іноземних журналістів на територію заводу. Для цього необхідно отримати акредитацію (контакт: +380635935539, Сергій). До заходу допускаються представники ЗМІ, які також отримали акредитацію Міністерства оборони України. 

Зустріч із журналістами відбудеться біля прохідної заводу на вулиці Алматинська, 74 о 18:00. 

Раніше ми розповідали, що вранці в неділю, 5 червня, у столиці пролунало кілька вибухів. Російські окупанти завдали ракетних ударів по Дарницькому та Дніпровському районах.