Вранці у Києві пролунало кілька вибухів: подробиці (оновлено)

Рано вранці в неділю, 5 червня, у столиці пролунало кілька вибухів. Російські окупанти завдали ракетних ударів по Дарницькому та Дніпровському районах.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Ракетні удари було завдано по об'єктах інфраструктури. 

"Щодо вранішніх вибухів у Дарницькому та Дніпровському районах столиці. На даний момент жертв у результаті ракетних ударів по об’єктах інфраструктури  немає. Одну постраждалу особу госпіталізували", — написав Кличко. 

Служби все ще працюють на місцях, які зазнали ворожої атаки.

Про обстріл близько 6 ранку у Броварському району Київщини повідомив голова Броварів Ігор Сапожко.

"Близько 6 ранку ворог здійснив обстріл територій в безпосередній близькості до нашої громади. Станом на зараз інформації щодо руйнувань у Броварській громаді немає", — написав він.

Чоловік додав, що після "прильотів" Києвом на Київщині відчувається запах чадного диму. Глава міста попросив мешканців щільно закрити вікна та утриматися від прогулянок на вулиці.

Оновлення. Зранку над Обухівським районом силами ППО збита ворожа ракета, повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

"Попередньо — жертв та руйнацій немає. Інформація уточнюється. Просимо жителів залишатися в укриттях під час повітряних тривог", — йдеться у повідомленні.

Оновлення. Радник голови офісу президента України Сергій Лещенко повідомив, що російські окупанти завдали ракетних ударів по об’єктах "Укрзалізниці".

Оновлення. Ракета, випущена сьогодні вранці у бік Києва, пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС. Це створило загрозу ядерній безпеці, повідомляє "Енергоатом".

Ракета, що пролетіла над Південноукраїнською АЕС, схожа на ракету типу "Калібр".

"Ймовірно, ця ракета була випущена в бік Києва, де сьогодні з ранку пролунали вибухи. Наразі росія продовжує створювати загрози ядерній безпеці українських АЕС та загрожує усьому світу новою ядерною катастрофою. Рашисти досі не розуміють, що навіть найменший уламок ракети, який може потрапити у працюючий енергоблок, може спричинити ядерну катастрофу та витік радіації", — йдеться у повідомленні "Енергоатому".

Оновлення. За попередніми даними рашисти здійснили пуски ракет з літаків Ту-95 з акваторії Каспійського моря, повідомляє повітряне командування "Центр".

Вранці російські окупанти випустили у бік Києва кілька крилатих ракет. Одну з них військовослужбовці підрозділу зенітних ракетних військ повітряного командування "Центр" знищили. 

"Не нехтуйте попередженнями про небезпеку у повітрі!" — попередили військові.

російська ракетаросійська ракета

 

Спротив російській окупації, день 102