Викладачка КНТЕУ відправляла студентів на фронт на прохання вести лекції українською

У Київському національному торговельно-економічному університеті стався мовний скандал. Російськомовна викладачка відправляла студентів на фронт на прохання вести лекції українською, пише ТСН.

У Telegram-каналі університету з'явився аудіозапис, який зробили студенти під час лекції, де викладачка питає, чому студенти та їхні батьки не на фронті.

"Ви мене третюєте з перших занять. Совість у вас є? Ваші батьки вдома з вами? Хто з вас в окопах сидить? А самі ви чому тут, чому не на фронті? Вам є 18 років. Я російськомовна хочу спитати вас, українськомовних, чому ви сидите вдома? Ваші батьки чому вдома сидять?", — стверджує викладачка.

Після звернення студентів до адміністрації університету викладачку звільнили.

"Колектив університету засуджує такі дії викладача. Адміністрацією університету прийнято рішення про її звільнення", — повідомили очільники КНТЕУ.

Раніше ми писали, що у стінах Національного університету "Києво-Могилянська академія" заборонили не тільки викладати, а й розмовляти російською. Проте пізніше президент НаУКМА Сергій Квіт пояснив, що покарання за вживання російської в академії не передбачені.

Нагадаємо, що у липні 2022 року в Україні набули чинності нові норми "мовного закону".

Киян запрошують записатися на десятий ювілейний мовний курс "Єдині"