В Україні заборонили ввозити і поширювати книги із росії
Фото: Sharon McCutcheon / Unsplash

Державний комітет телебачення і радіомовлення України заборонив ввезення і розповсюдження усієї видавничної продукції з території росії. 

"Держкомтелерадіо призупиняє видачу та зупиняє дію дозволів на ввезення видавничої продукції з території держави-агресора", — зазначили на сайті комітету.

Таким чином, в Україні забороняється ввезення і продаж російських книг. Натомість низка українських та іноземних видавництв відкрили безкоштовний доступ до своїх цифрових колекцій. 

Де можна почитати книги?

Приміром, інтернет-книгарня Yakaboo дозволила користувачам завантажувати свій додаток і читати електронні та аудіокниги безкоштовно. До ініціативи долучилися понад 30 видавництв: IPIO, Meridian Czernowitz, Snowdrop_publishing, Vivat, Yakaboo Publishing, "Zалізний тато", "Абабагаламага", АДЕФ-Книга, "БукРі", "Вавилонська Бібліотека", видавництво 21, "Видавництво Анетти Антоненко", "Видавництво Старого Лева", видавництво УКУ, "Книголав", видавництво "Каламар", "Фабула", видавництво "Фоліо", "Саміт-Книга", "Смолоскип", видавництво "Нора-Друк", НАІРІ та багато інших. 

А видавництво "Наш Формат" спільно з окремими авторами та організаціями регулярно відкриває безкоштовний доступ до окремих книг — як спеціалізованих, так і для масового читача. 

Також українська аудіокнигарня АБУК зробила безкоштовним доступ до усіх аудіокниг для дітей, а також до аудіокниг для дорослих окремих видавництв. 

Окрім того, Ukraine NOW повідомляє, що британське видавництво Exact Editions зробить безкоштовним доступ до цифрової колекції своїх книжок про Україну та надасть можливість іншим видавництвам поповнювати свою бібліотеку. Зокрема, у колекції вже можна знайти твори "Україга. Нація у прикордонні", "Українська ніч", "Кримські татари", "Українці: несподівана нація" та інші.