У Києві в підземному переході біля метро "Університет" міняють оригінальний камінь травертин на гранітну "цвинтарну" плитку.

У Києві в підземному переході біля метро "Університет" замінили оригінальний камінь травертин на гранітну сіру "цвинтарну" плитку. Про це повідомила депутатка Ксенія Семенова.

В центрі Києва в підземному переході замінили оригінальний камінь травертин на сіру плиткуВона зазначила, що в переході на перетині вулиці Пирогова та бульвару Тараса Шевченка замість плитки з натурального каміння, квадратний метр якої коштує "кількадесят тисяч гривень" кладуть дешевшу звичайну сіру, ціна якої не перевищує 2 тисяч гривень.

У підземному переході на на перетині вулиці Пирогова та бульвару Тараса Шевченка замість плитки з натурального каміння поклали цвинтарну сіру плитку"Замість теплого традиційного для Києва травертину могильний граніт. Оцей ось ремонт разом із вулицею коштує 12 мільйонів", — підкреслила Семенова. В кошторис робіт входить демонтаж, перевезення сміття, ґрунтування, встановлення нової плитки, заміна люків та влаштування залізобетонної підпірної стінки. 

На її думку, на ці гроші можна б було провести ремонт в десяти укриттях столиці, які наразі не відповідають стандартам якості.

Травертин це камінь з твердої гірської породи. він має як естетичну, так і  господарську й наукову цінність. Камінь схожий на граніт або мармур й має природний деревний малюнок. З нього роблять фонтани, клумби, статуї, а також використовують як будівельний і облицювальний камінь.

Плити з травертину поклали у підземному переході біля метро "Університет" у 1985 році, проте відомо, що цей камінь доволі довго може прослужити місту. Наприклад, усім відомий Колізей також облаштований з травертину.

Раніше ми писали, що в межах ремонтних робіт на вулиці Ентузіастів, що простягається уздовж Русанівського каналу, фахівці не привели до норми радіуси поворотів, використали дрібну "епілептичну" плитку з фаскою та не замостили пішохідні доріжки.

У Києві перевірили понад 1600 укриттів: результати