Без велодоріжки та з "епілептичною" плиткою: як ремонтують вулицю Ентузіастів на Русанівці (фото)

В межах ремонтних робіт на вулиці Ентузіастів, що простягається уздовж Русанівського каналу, фахівці не привели до норми радіуси поворотів, використали дрібну "епілептичну" плитку з фаскою та не замостили пішохідні доріжки.

Про це повідомляє автор урбаністичного блогу NE:Urban Сергій Момотюк.

"Також залишили парканчики біля газонів та жахливі бетонні плити перед під’їздами. А ще проєктанти думають, що люди повертають під кутом 90 градусів. Питання викликає і трасування тактильної плитки. Звичайно, роботи ще не закінчені, але вони вже розчаровують. Єдине покращення – ніби звузили ширину проїжджої частини в кількох місцях, та й на тому все", — йдеться в дописі.

Враховуючи те, що це капітальний ремонт, тут мала б бути велоінфраструктура. Але, схоже, проєктувальники не планують на цій вулиці створювати відокремлену від тротуару і проїжджої частини велодоріжку. Можливо, на думку Момотюка, її облаштують у вигляді велосмуги.

Капремонт на цій ділянці мали робити за проєктом, розробленим під час воркшопів з місцевою громадою за підтримки фонду Bloomberg та World Resource Institute. У 2018 році, коли Київ приєднався до світового руху "Партнерство за здорові міста", у КМДА запустили спільний із фондом Bloomberg та WRI проєкт "Безпечний трафік Русанівки". У межах проєкту проводили воркшопи та громадські опитування для розробки капітального ремонту вулиці Ентузіастів. Учасникам допомагали турецькі експерти, які працювала над пішоходизацією історичної частини Стамбулу.

Раніше ми писали, що у Києві завершили капітальний ремонт доріг, розпочатий ще у 2021 році. 

На одній з вулиць Києва перекрили дорогу через капітальний ремонт