В МВС відреагували на ідею Зеленського обміняти Медведчука
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Радник голови Міністерства внутрішніх справ Вадим Денисенко відреагував на пропозицію президента Володимира Зеленського обміняти затриманого кума путіна Віктора Медведчука на українців, що перебувають в російському полоні.

В ефірі національного телемарафону він заявив, що Медведчука спочатку потрібно судити, а вже потім - міняти на полонених українців. Денисенко наголосив, що він — повністю за те, щоб повернути наших військових додому.

"Коли ми говоримо про Медведчука, то насправді було б правильно зробити дві речі: як мінімум, щоб він дав певні свідчення, тому що він володіє величезним обсягом інформації, хто і кому давав гроші на рух колаборантів. Як максимум — було б в ідеалі провести максимально швидкий судовий процес", — відзначив слова Денисенко.

Заступник голови МВС додав, що тільки після того, якщо це буде можливо, Медведчука можна буде обміняти на полонених українців. Денисенко додав, що якщо є шанс отримати назад українських полонених, то на них можна обміняти навіть затриманого лідера ОПЗЖ. Однак робити це потрібно тільки тоді, коли він "здасть паролі та явки"

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Медведчук втік зі свого палацу під Києвом, де мав сидіти під домашнім арештом за підозрою у держзраді. Пізніше Личаківський районний суд Львова дозволив взяти Медведчука під варту на прохання ДБР. 

Увечері 12 квітня президент Володимир Зеленський заявив про затримання депутата від ОПЗЖ та кума путіна Віктора Медведчука. На підтвердження цього він виклав фото затриманого проросійського політика, що понад місяць переховувався від української влади

Також Зеленський запропонував обміняти Медведчука на українців, що зараз знаходяться у російському полоні.

Як реагували українці на затримання Медведчука: найкращі меми