Зеленський запропонував обміняти Медведчука на полонених українців

Президент Володимир Зеленський запропонував обміняти кума путіна та депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука на українців, що зараз знаходяться у російському полоні.
Про це він заявив у своєму відеозверненні.

"Дуже символічно, що саме в День космонавтики був затриманий пан Медведчук. Він ховався 48 днів. І ось нарешті вирішив спробувати втекти за межі нашої держави. Що ж, для цього "космонавта", у поганому сенсі слова, не спрацювало знамените "Поехали!"", — сказав Зеленський.

Він додав, що Медведчук цинічно використав військовий камуфляж ЗСУ, щоб замаскуватися, використовуючи військовий камуфляж. Президент відзначив, що, якщо Медведчук сам вирішив використовувати військову форму, то він підпадає під правила воєнного часу. І запропонував росії обміняти його на українців, що опинилися у полоні. Однак таку можливість мають розглянути правоохоронні органи та військові України.

"Пропоную російській федерації обміняти цього вашого хлопця на наших хлопців і дівчат у російському полоні. Тож важливо, щоб наші правоохоронні органи та військові також розглянули таку можливість", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, ввечері 12 квітня Володимир Зеленський повідомив про затримання проросійського політика Віктора Медведчука. Президент виклав фото кума путіна в кайданках та у військовій формі ЗСУ. 

СБУ спіймала Віктора Медведчука (оновлено)