У Києві в Будинку з комахами буде пам’яткоохоронний клуб Спадищна

У Києві в історичному "Будинку з комахами" 1893 року на вулиці Володимирській,93 створять пам’яткоохоронний клуб "Спадщина".

Про це повідомив Дмитро Перов у Facebook.

У Києві в "Будинку з комахами" буде пам’яткоохоронний клуб "Спадщина"Активісти на кошти донейтерів орендували кімнату в будівлі-пам'ятці, де проводитимуть лекції та інші івенти, які стосуватимуться історії "Будинку з комахами". 

"Завдяки вам вдалося зібрати кошти на продовження оренди кімнатки в будинку-пам’ятці 1893 р. Отже, тут і надалі буде вирувати життя", — підкреслив заступник директорки Департаменту охорони культспадщини.

У Києві в "Будинку з комахами" буде пам’яткоохоронний клуб "Спадщина"Нагадаємо, що будинок раніше належав міщанці Марії Ромуальдівні Станіславській. У 2021 році його внесли до переліку пам’яток столиці, проте у 2022 році за рішенням суду будівлю позбавили цього статусу. У квітні 2023 року забудовник зніс частину третього поверху, проте через розголос демонтаж призупинили. В червні 2023 року будинок внесли до Держреєстру пам’яток, але згодом біля будівлі з'явився банер про створення офісу, забудовник від'єднав пам'ятку від електропостачання.

 Раніше ми писали, що в Києві планують демонтувати чотири будинки XIX століття. Комісія Київради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин вирішила передати земельні ділянки та будинки, яким понад 100 років, під забудову.

Один із найстаріших будинків Старої Деміївки виставили на продаж за 50 тисяч доларів: фото