У Києві на Будинку з комахами з'явився банер про будівництво офісу: фото
Фото: Дмитро Перов

У Києві на історичному "Будинку з комахами" з'явився банер про будівництво на його місці офісного центру. Хоча у червні цю будівлю вже внесли до Держреєстру пам’яток. Про це повідомив активіст Дмитро Перов у Facebook.

Також забудовник від'єднав пам'ятку, яка знаходиться на вулиці Володимирській, 93, від електропостачання, що також вказує на ймовірні подальші роботи у цій будівлі.

У Києві на "Будинку з комахами" з'явився банер про будівництво офісу

"Забудовник ["на пох%ях"] обрізав електропостачання до "Будинку з комахами" та вивісив банер про будівництво тут офісного центру", — йдеться у дописі.

У Києві на "Будинку з комахами" з'явився банер про будівництво офісуНаприкінці червня у Мінкульті наголосили, що доручили КМВА проінформувати власника будинку про занесення пам’ятки до Державного реєстру, а упродовж року адміністрація має привести у відповідність облікову документацію на пам’ятку.

Нагадаємо, що "Будинок з комахами" збудували у 1893 році. Раніше він належав міщанці Марії Ромуальдівні Станіславській. У 2021 році цей будинок внесли до переліку пам’яток міста Києва, а у 2022 році за рішенням суду будівлю позбавили цього статусу. У квітні 2023 року забудовник зніс частину третього поверху, проте через розголос демонтаж призупинили.

У червні 2023 року за рішенням Мінкульту його внесли до Держреєстру пам’яток. Цей будинок називають "Будинком з комахами", тому що на плафоні сходової клітки є зображення у стилі модерн рослин та гігантських комах.

Раніше ми писали, що у Києві знесли найстаріший будинок-садибу 1860-х років на вулиці Жилянській, 47, щоб на його місці збудувати великий багатофункціональний бізнес-комплекс NUVO.

У Києві відреставрували історичні двері на Саксаганського: фото