У Києві чотири будинки 19 століття віддали під забудову: подробиці

У Києві планують демонтувати чотири будинки XIX століття. Комісія Київради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин вирішила передати земельні ділянки та будинки, яким понад 100 років, під забудову.

Про це повідомив заступник директорки Департаменту охорони культурної спадщини Дмитро Перов у Facebook.

У Києві чотири будинки XIX століття віддали під забудову: подробиціПостійну комісію Київради очолює Михайло Терентьєв. Саме він надав дозвіл на забудову наступних історичних будівель:

  • Будинок на вулиці Кирилівській, 13-Е (двоповерховий), збудований в кінці 19 століття;
  • Одноповерховий будинок на вулиці Набережно-Хрещатицькій, 13, збудований у 1822 році. Це будівля колишніх майстерень річкового порту (замість неї планують звести готель);
  • Двоповерховий будинок на вулиці Набережно-Хрещатицькій, 15, збудований в середині 19 століття;
  • Будинок на Георгіївському провулку, 9, збудований в кінці 19 століття. Знаходиться в буферній зоні Софіївського собору.

У Києві чотири будинки XIX століття віддали під забудову: подробиціПеров підкреслив, що ці будинки мають історичне значення. Проте після погодження про забудову "у депутатів не викликало додаткових запитань".

Нагадаємо, раніше Комісія Київради не підтримала проєкт радника міського голови Дмитра Білоцерковця про додатковий захист 100-річних будівель. 

Правнучка Марії Примаченко поділилася деталями майбутнього музею в Болотні