Glusco
Фото: facebook.com/Glusco.Ukraine

Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою понад 170 автозаправних станцій компанії Glusco переходять в управління державного НАК "Нафтогаз". Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, відчуження 172 заправок Glusco на користь держави відбувається згідно із судовим рішенням. Цю мережу пов'язують з підозрюваним у держзраді кумом путіна та депутатом від забороненої партії ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

"У нас є рішення суду, яке передбачає передачу відповідного майна державі. Ми його виконуємо. Позиція тут чітка: активи росії та пов’язаних із нею компаній в Україні мають перейти нашій державі й працювати на благо нашої країни та всіх українців", — зазначив Шмигаль.

Він додав, що це рішення має допомогти подолати дефіцит пального в країні.

Також голова уряду заявив, що Україна планує досягти повної енергетичної незалежності за допомогою збільшення власного видобутку газу, що дозволить країни повністю забезпечувати власні потреби.

Нагадаємо, 12 квітня стало відомо про затримання Віктора Медведчука, який переховувався від українських правоохоронців. За даними СБУ, російські спецслужби хотіли вивезти Медведчука у невизнане Придністров'я під виглядом військового ЗСУ. А звідти його мали доправити до москви. Проте кума путіна затримали ще на виїзді з Київської області.

Президент Володимир Зеленський запропонував обміняти Медведчука на українців, що знаходяться у російському полоні. Пізніше СБУ опублікувала відео з Медведчуком, який просить обміняти його на цивільних та військових із Маріуполя. В кремлі на такий обмін не погодились.

Яйця "Фаберже" і близько 100 картин: поліція показала арештоване майно сім'ї Медведчука