Укрпошта оголосила онлайн-голосування за тему нової поштової марки
Фото ілюстративне: t.me/ukrposhta_news

"Укрпошта" оголосила народне онлайн-голосування за тему наступної поштової марки. До 21 травня включно користувачі можуть обрати один із п'яти запропонованих варіантів. 

Голоси прийматимуть на порталі "Дія" та у соцмережах "Укрпошти" (Facebook, Instagram і Telegram). Результати будуть враховані зі всіх офіційних джерел та оголошені 22 травня. 

"Голосування за ескіз марки з кораблем дало чітко зрозуміти, що філателія — це історія не лише про поштову валюту чи колекціонування, а про громадянську позицію, яку чути на увесь світ. Тож хочемо, аби такий народний вибір став доброю традицією для українців, що можуть долучитися до творення сумачного філателістичного мистецтва в Україні", — зазначили у компанії.

Користувачам пропонують обрати тему наступної поштової марки із п'яти варіантів: 

  • Героям Слава! (присвячена Збройним Силам України);
  • Пуніт, Москва палає, Гаага чекає;
  • Найвідоміший песик у світі — пес Патрон;
  • Пісня "Ой, у лузі червона калина...";
  • Доброго вечора, ми з України!

Нагадаємо, що в середині квітня "Укрпошта" випустила марку "Русскій воєнний корабль, іді...!" накладом 1 мільйон примірників. Вона містить фразу, якою український прикордонник відповів російським загарбникам, захищаючи острів Зміїний. Вже 20 квітня продаж марок про корабель у відділеннях "Укрпошти" припинили.  

Згодом компанія представила нову марку "Русскій воєнний корабль...ВСЬО!", а також анонсувала створення ще однієї марки про війну — її дизайн зможуть обрати українці. 

"Укрпошта" анонсувала свою нову марку — вона про українську мрію