У Ворзелі будують модульне житло для ВПО за проєктом Balbek Bureau: фото

На Київщині розпочалося будівництво нового модульного містечка для переселенців. Сучасне та зручне тимчасове помешкання, яке розробила архітектурна майстерня Balbek Bureau, вже почали будувати у Ворзелі.

У Ворзелі будують модульне житло для ВПО за проєктом Balbek Bureau: фото

"Не підготовчі роботи, не планування планування і навіть не організація організації. Ми нарешті почали будівництво пілотного проєкту RE:Ukraine Housing у Ворзелі", — йдеться у дописі архітекторів.

У Ворзелі будують модульне житло для ВПО за проєктом Balbek Bureau: фотоДілянку для будівництва модульного містечка надала Бучанська міська рада. Житло будуватимуть на пальовому фундаменті у вигляді сімейних блоків. За попередніми підрахунками, тут планують заселити 50 людей (або 15 родин). 

У Ворзелі будують модульне житло для ВПО за проєктом Balbek Bureau: фотоОкрім житла у містечку розташують центр взаємодії ВПО та місцевої громади з конференц-залою, кабінетами реабілітолога, психолога та масажиста. Також буде дитяча зона з майданчиком, простір дозвілля для дорослих, а також експериментальний майданчик для випробування будівельних технологій.

У Ворзелі будують модульне житло для ВПО за проєктом Balbek Bureau: фото"Працюємо швидко, та водночас з максимальною повагою до місцевих жителів. Щоб не завдавати клопоту сусідам та не руйнувати заасфальтовану дорогу, обрали дорожчий спосіб прокладання комунікацій", — зазначили представники Balbek Bureau.

У Ворзелі будують модульне житло для ВПО за проєктом Balbek Bureau: фотоВідповідні будинки можуть експлуатуватися до 15 років.  Проте цей пілотний проєкт перевірятимуть після 1,5 року використання. У майбутньому, якщо житло виправдає себе, його використовуватимуть по усьому світі для розміщення людей, як постраждали не тільки від воєнних дій, а й внаслідок стихійних лих і збройних конфліктів.

Попри те, що віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що модульні містечка для внутрішньопереміщених осіб в Україні виявилися неефективними, це житло обіцяють збудувати за принципами базової комфортності.

Раніше ми писали, що видавництво "Урбанина" разом з архітекторами та дослідниками створило онлайн довідник із загальними рекомендаціями щодо відновлення Ірпеня. 

У Києві відремонтували три будинки, куди влучили російські ракети: фото, відео