У Києві видавництво "Урбанина" випустило онлайн довідник з рекомендаціями щодо відбудови Ірпеня

Видавництво "Урбанина" разом з архітекторами та дослідниками створило онлайн довідник із загальними рекомендаціями щодо відновлення Ірпеня. 

У довіднику проаналізована містобудівна ситуація, яка була у місті до 24 лютого 2022 року та детально переглянута після усіх руйнацій під час окупації та подальших ракетних обстрілів.

Видавництво "Урбанина" разом з архітекторами та дослідниками створило онлайн довідник із загальними рекомендаціями щодо відновлення Ірпеня. Експерти розробили загальні й проєктні рекомендації відновлення міста для короткострокової і довгострокової перспективи.

"Цей процес почався влітку 2022, а завершився майже на річницю початку повномасштабної війни. У звіті ми спробували актуалізувати те, що сталось в Ірпені протягом минулого року, і розпізнати можливості для розвитку цієї території", — йдеться у вступній частині онлайн-книги.

Дослідники кажуть, що при складанні рекомендацій керувалися принципом відновлення, де основну увагу приділили якості життя, безпеці та комфорту. все зроблено. Це зроблено, щоб заохотити людей, які вимушено виїхали, повернутися до міста. Також рекомендації стосуються планувальних аспектів розвитку міста, публічних просторів і мобільності.

Зазначається, що через воєнні дії російських військових майже кожен другий будинок в Ірпені зазнав руйнувань або був пошкоджений.

Онлайн-довідник містить фото зруйнованих будівель, карти та схеми й різні статистичні дані.

Проглянути довідник можна безплатно за посиланням.

Раніше ми писали, що українська тенісистка Еліна Світоліна пожертвувала $20 тисяч на відбудову багатоквартирного будинку в Ірпені. Спортсменка надала власні гроші, щоб відновити будинок, який зруйнували російські військові.

На відбудову стадіона в Ірпені зібрали 150 тисяч євро на благодійному вечорі в Мілані