Telegram
Фото: gadgetsnow.com

У черговому оновленні месенджера Telegram, яке виходить 5 листопада, з'являться гілки обговорень у великих групах, колекційні псевдоніми та розшифровка відеоповідомлень для Premium-користувачів.

Так, у великих групах, де перебувають понад 200 учасників, для кращої організації повідомлень можна буде увімкнути функцію гілок. Ця функція дозволяє створювати окремі обговорення всередині групи. Фактично це буде такий собі "чат у чаті". При цьому у кожному внутрішньому чаті працюватимуть свої налаштування та будуть доступні усі стандартні функції Telegram. Увімкнути функцію гілок адміністратори можуть у налаштуваннях групи. Крім того, вони можуть контролювати, хто саме може створювати нові гілки та керувати ними.

Також до кінця цього року з'являться інструменти спеціально для організації невеликих груп.

Ще одне нововведення у Telegram — колекційні псевдоніми. Тепер користувачі, крім основного псевдоніма, можуть призначити кілька колекційних для кожного свого акаунту чи публічного чату. Такі псевдоніми працюють так само як і звичайні: вони зʼявляються у результатах глобального пошуку та мають власні посилання. На відміну від основних псевдонімів, колекційні можуть мати довжину менш ніж п'ять символів.

Право власності на колекційні псевдоніми забезпечується блокчейном. Крім того, їх можна буде купувати та продавати через спеціальну платформу. Після придбання користувач отримує повний контроль над колекційним псевдонімом, може обміняти його, використовувати або деактивувати — зробити невидимим у результатах пошуку без втрати імені.

Для користувачів Telegram Premium на додачу до розшифровки голосових повідомлень також додали аналогічну функцію для відеоповідомлень. Отримати розшифровку відеоповідомлення користувачі зможуть миттєво.

Крім того, в оновленій версії месенджера додадуть нові емодзі та реакції, оновлений нічний режим для iOS, можливість зміни розміру тексту на Android тощо.

Нагадаємо, раніше у Telegram з'явилась "файна українська" мова. З цим налаштуванням групи називаються "товариствами", де знаходяться не просто учасники, а "бандерятка", на канали підписані "патріотики", а чат із самим собою зі "збереженого" перетворюється на "твого психолога".

Instagram почав тестувати функцію створення та продажу NFT