У Києві перейменували парк імені Пушкіна: нова назва

У Шевченківському районі Києва перейменували парк, який називався іменем російського письменника Пушкіна. Відтепер він носитиме ім'я українського поета, драматурга та політичного діяча Івана Багряного. 

Про це повідомили на сайті Київради.

Зазначається, що за зміну назви проголосували кияни у застосунку "Київ Цифровий". За те, щоб парк отримав ім'я відомого українського діяча проголосувало майже 14 тисяч містян. Згодом й київські депутати підтримали цю ініціативу, яку провели в рамках деколонізації столичної топоніміки.

Нагадаємо, що парк імені Пушкіна отримав свою назву у 1899 році, до сторіччя імперського митця. 

Парк Пушкіна у Києві перейменували на парк Івана БагряногоІван Багряний (справжнє ім'я Іван Лозов'яга), на відміну від Пушкіна, писав та розмовляв українською, за що неодноразово був покараний радянською владою. Навіть під час вимушеної еміграції до Німеччини він написав памфлет "Чому я не хочу вертатись до СРСР?" де описав тортури та приниження, які відчував під час ув'язнення. 

Крім того, він очолював Українську національну раду, був лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка (1992 рік, посмертно), а в 1962 році став номінантом на Нобелівську премію з літератури.

Раніше ми писали, що у Києві перейменували вулицю Ріхарда Зорге.

У Дарницькому районі перейменували вулицю Валерія Чкалова: нова назва