У приміському транспорті Київської області запустили цифрову оплату: деталі
Фото - Unsplash

У приміських маршрутних автобусах Київської області з’явилась можливість безготівкової оплати.

Про це повідомив Приватбанк. 

Першим таким маршрутом став напрямок "Київ — Боярка", на якому за транспортні послуги тепер можна сплачувати за допомогою мобільного застосунку. 

"Застосунок працює на основі технології Visa Tap to Phone, що перетворює сучасні смартфони або планшети на базі операційних систем Android та IOS, обладнані NFC-чіпом, на повноцінний POS-термінал з такими самими суворими протоколами захисту", — розповідають у Приватбанку. 

Грошові операції здійснюються на основі EMV — міжнародного стандарту оплати банківськими картками, що присвоює кожній транзакції динамічну криптограму ("токен"), яку неможливо використати повторно. А мобільні девайси забезпечують додатковий рівень біометричної аутентифікації.

Щоб скористатися та встановити цифрову оплату на інших маршрутах, підприємцям потрібно завантажити застосунок "Термінал" з Google Play або AppStore, зареєструватися та вказати дані користувача.

Застосунок сумісний з мобільними телефонами та планшетами:

  • на базі Android 10.0 та вище, оснащеними NFC-чіпом із вимкненим root-доступом (правами суперкористувача) або доступом розробника;
  • пристрій з ОС іOS 16.4 або вище, модель пристрою iPhone XS або вище.
Із 13 травня у Святошинському районі обмежать рух транспорту: схема проїзду