Великий піст у 2025 році триває з 3 березня по 19 квітня. Столичні ресторани та кафе підготували для відвідувачів, які дотримуються традицій посту, окреме меню. Це корисні страви й легкі десерти, які не містять продуктів тваринного походження.
Зібрали 15 закладів Києва з пісним меню до Великодня.
"BARVY"
Ресторан "BARVY" знаходиться на Печерську. Це заклад з сучасними стравами української кухні. Напередодні Великодня гостям пропонують скуштувати дев'ять страв з повноцінного пісного меню. Їжа смачна, корисна і порадує не лише смакові рецептори. Страви мають вишукану подачу та інстаграмне оформлення. Це різноколірні вареники, голубці, салати та яблучний пиріг з мигдалево-кокосовим морозивом.
Пісне меню та ціни:
- Салат з копченим гарбузом, шпинатом та горіховим соусом — 195 грн;
- Борщ з пампушками — 165 грн;
- Вареники з картоплею та вершковим соусом — 175 грн;
- Пісні голубці з грибами та гречкою січкою — 205 грн;
- Гречана локшина з чорноморською креветкою — 295 грн;
- Вареники з вишнями — 205 грн;
- Штрудель яблучний з мигдалево-кокосовим морозивом — 175 грн.
Адреса: вулиця Мечникова, 3
Режим роботи: у понеділок з 12:00 до 22:00, з вівторка по неділю з 11:00 до 22:00.
"Полтава"
Українське бістро "Полтава" біля метро "Арсенальна" щорічно готує пісня страви. Шеф-кухар Євген Клопотенко шанує традиції та спеціально розробив пісне меню, в яке входить червоний борщ без мʼяса з вишнями, вінегрет, галушки та деруни з грибами. Усі продукти в закладі від українських фермерів.
Пісне меню та ціни:
- Борщ по-кременчуцьки — 195 грн;
- Крем з ніжної квасолі (яськи), баклажанів та грибів — 185 грн;
- Вінегрет — 205 грн;
- Грибні галушки — 275 грн;
- Деруни з грибами — 285 грн.
Адреса: вулиця Князів Острозьких, 2
Режим роботи: з 10:00 до 22:00.
"Трішки більше"
У кафе "Трішки більше", що знаходиться навпроти Золотих Воріт, в березні з'явилося пісне меню. Заклад підготував 11 страв, які можна їсти у піст. Це гречані тости з гуакамоле та тофу, які смакуватимуть на сніданок. Також є фалафель з хумусом, салат з авокадо, грибні зрази, пісна лазанья та торт з шоколадом і малиною.
Пісне меню та ціни:
- Хумус з зеленим салатом, нутом фрі та підсмаженою пітою — 225 грн;
- Гуакамоле з томатною сальсою та кукурудзяними чипсами — 295 грн;
- Крем суп з зеленого горошку, смаженим тофу та чипсами зі шпинату — 225 грн;
- Грін салат з авокадо — 265 грн;
- Маринований стейк з тофу, подаємо з пюре батату та лимонно-горіховим соусом — 315 грн;
- Запечений батат з авокадо, булгуром з овочами та карамелізованим нутом — 335 грн;
- Пісна лазанья з тушкованими овочами з томатами, печерицями та пісним соусом бешамель — 315 грн;
- Кокосово-шоколадний десерт з малиновим кюлі — 155 грн.
Адреса: вулиця Володимирська, 40/2
Режим роботи: з 9:00 до 22:00.
"River Grill"
Ресторан River Grill на Русанівській набережній — це заклад з вишуканою кухнею та панорамним краєвидом на Дніпро. Для гостей створили особливе пісне меню з поєднаннями сезонних овочів, ароматних спецій та натуральних інгредієнтів. Гостей запрошують насолодитися корисною їжею, подивитися на воду і відчути наближення Великодня.
Пісне меню та ціни:
- Карпачо з артишоків та в'ялених томатів у медово-гірчичному соусі — 285 грн;
- Салат із запечених овочів на грилі з соусом песто — 295 грн;
- Крем-суп з цвітної капусти з трюфельною пастою та броколі — 285 грн;
- Різотто з грибами гливами та в'яленими томатами — 225 грн;
- Стейк з цвітної капусти на подушці з картопляного пюре з ароматом трюфеля та спаржевою квасолею — 325 грн;
- Кокосова панакота з полунично-м'ятним кюлі — 165 грн.
Адреса: Русанівська набережна 3-А
Режим роботи: з 12:00 до 22:00.
"SHO"
В ресторані української кухні "SHO" біля метро "Кловська" завжди готують збалансоване та різноманітне меню до Великого посту. Цього року відвідувачам пропонують пісні страви з несподіваними смаками та поєднаннями. Можна замовити морквяні котлети з булгуром, шніцель із капусти з бататовим пюре, вушка з лісовими грибами та смаженою цибулею та навіть шоколадний пиріг.
Пісне меню та ціни:
- Зрази з капустою — 240 грн;
- Салат із печених овочів з волоським горіхом — 280 грн;
- Салат з молодої капусти — 240 грн;
- Паштет із квасолі з лечо — 240 грн;
- Борщ з квасолею та грибами — 260 грн;
- Шоколадний пиріг з вишнями та горіхами — 190 грн.
Адреса: вулиця Мечникова, 18-а
Час роботи: з 10:00 до 23:00.
"Spezzo"
Італійський ресторан-пекарня "Spezzo" з традиційною кухнею Апеннінського півострова розташований неподалік станції метро "Святошин" та на Русанівці. В закладі готують пасту, піцу та страви з морепродуктами. Власники закладу кажуть — піст може бути смачним. Для тих, хто дотримується Великого посту, підготували особливі пісні страви. В меню є запечений буряк з авокадо та горіховим кремом, ніжний салат з руколою та білими грибами, гарбузовий крем-суп, печення з трюфельним маслом, веганська піца з болгарським перцем та помідорами, вишуканий п'ємонтський десерт та інші страви.
Пісне меню та ціни:
- Карпачо з буряка — 175 грн;
- Брускета з авокадо і томатами — 160 грн;
- Салат з білими грибами — 345 грн;
- Гарбузовий крем-суп — 190 грн;
- Картопля з білими грибами — 255 грн;
- Спагеті з цукіні та соусом песто — 215 грн;
- Піца веган — 285 грн;
- Панакота — 165 грн.
Адреса: Русанівська набережна, 8, вулиця Святошинська, 3а
Режим роботи: заклад на Русанівці — з 11:00 до 22:00, на Святошині — понеділок-середа з 11:00 до 21:00, четвер-неділя з 11:00 до 22:00.
Кафе-сироварня "Мацоні"
В грузинському ресторані "Мацоні" на лівому березі Києва стартувало нове пісне меню. В закладі кажуть: "Хто сказав, що під час посту доведеться забути про смачне?". У березні та квітні пропонують страви, що не містять продуктів тваринного походження та підходять вегетаріанцям. Їх розробив шеф-кухар до Великого посту. Це ніжний хумус з додаванням буряка, суп з печериць гливи та білих грибів з додаванням кінзи, обсмажена картопля з цибулькою та гливами та пісні хачапурі.
Пісне меню та ціни:
- Буряковий хумус з сальсою та грінками — 175 грн;
- Закуска з баклажану та мчаді — 225 грн;
- Салат з червоної капусти та нуту — 135 грн;
- Салат з печеного буряка та тофу з апельсином — 210 грн;
- Суп грибний Імеритинський — 185 грн;
- Крем суп з броколі — 165 грн;
- Запечений баклажан з сальсою, у перцевому соусі — 295 грн;
- Хачапурі Кальцоне — 285 грн.
Адреса: бульвар Ігоря Шамо, 1/5
Режим роботи: з 12:00 до 22:00.
"Барсук"
Ресторан "Барсук" знаходиться на Лук'янівці, Печерську та Солом'янці. Для відвідувачів підготували нові вегетаріанські страви, які можна їсти під час посту. Серед страв пісного меню є капусняк з копченою грушею, брускети з крафтового льонового хліба з домашнім хумусом та баклажановим кав’яром, люля-кебаб у вегетаріанському виконанні, суперзелений салат, рисова локшина з овочами і тайським соусом та ніжний чіа-пудинг із маракуєю.
Пісне меню та ціни:
- Дуже зелений салат з селерою — 229 грн;
- Капусняк за дідусевим рецептом з копченою грушею — 128 грн;
- Рисова локшина з овочами і тайським соусом — 279 грн;
- Вегетаріанський люля-кебаб з томатами, зеленню та пісним соусом айолі на хрумкому лаваші — 299 грн;
- Чіа-пудинг з маракуєвим соусом — 169 грн.
Адреса: провулок Євгена Гуцала, 3-А, вулиця Митрополита Василя Липківського, 37-В, вулиця Юрія Іллєнка, 6.
Час роботи: на Печерську у понеділок з 10:00 до 21:00, в інші дні з 9:00 до 22:00, на Лук'янівці з 9:00 до 22:00, на Солом'янці щодня з 10:00 до 22:00.
Sam's Steak House
Ресторан "Sam's Steak House" відомий великим асортиментом стейків та страв з м'яса. Напередодні Великодня в закладі дотримуються традицій, не жертвуючи смаком. У новому пісному меню — страви, що вражають своєю насиченістю та текстурами. Під час посту гостям пропонують скуштувати пісні страви з овочів, рису, грибів тощо.
Пісне меню та ціни:
- Юшка грибна з гречаною локшиною — 220 грн;
- Теплий салат з овочами гриль та Фучжу — 320 грн;
- Класичний смажений фалафель — 240 грн;
- Рис з овочевим карі та смаженим сиром тофу в темпура — 275 грн;
- Чизкейк з вишневим соусом та крамблом з в'яленої журавлини — 220 грн.
Адреса: вулиця Жилянська, 37
Режим роботи: щодня з 11:00 до 22:00.
"Канапа"
Ресторан "Канапа" також підготувався до Великого посту. В закладі розробили пісне меню, яке зберегло чистоту смаку і повагу до традицій. Страви поживні й без м'яса. А поєднання смаків та оригінальність подачі не залишать байдужими навіть затятих критиків. Рекомендують спробувати стейк з цвітної капусти, борщ з білими грибами, салат з коренеплодів зі снігом з бринзи та інші позиції.
Пісне меню та ціни:
- Буряк маринований з естрагоном та варенням з молодого волоського горіха — 150 грн;
- Паштет з колотого гороху та ліщини із маринованою пелюсткою — 150 грн;
- Терчаники з картоплі зі смаженими грибами — від 270 грн;
- Смажена картопля з цибулею та грибами — 209 грн;
- Вареники з грибами та білою квасолею — від 200 грн.
Адреса: Андріївській узвіз, 19-А
Режим роботи: понеділок-четвер з 11:00 до 22:00, пятниця-неділя з 11:00 до 23:00
"Soul Cafe"
Затишне кафе "Soul Cafe" на Русанівській набережній підготувало для своїх відвідувачів страви, які їдять під час посту. Цього року в меню шість нових страв на сніданок, обід та вечерю. Пригощають сирниками з тофу, овочами в томатному соусі з фалафелем, хумусом із фалафелем, салатами та овочевим супом. Основна страва пісного меню — веганський кебаб із запеченими овочами.
Пісне меню та ціни:
- Кебаб з альтернативного мʼяса з овочами — 290 грн;
- Хумус з фалафелем — 270 грн;
- Овочевий суп з селеровими чипсами — 190 грн;
- Салат із свіжих та маринованих овочів з соусом лимонний вінегрет — 250 грн;
- Сирники з тофу в карамельному соусі з манго-імбирним соусом — 280 грн.
Адреса: Русанівська набережна, 10
Режим роботи: з 8:00 до 22:00.
"Улюблений дядя"
У ресторані "Улюблений дядя" влаштовують пісний базар. Для гостей готують пісні страви зі східним акцентом. В меню є грибний рамен з насиченим овочевим бульйоном з коренеплодів із листям комбу, смаженими шиїтаке та гливами, цвітна капуста з мигдальним молоком, запечені стейки з батату, що подаюють з ніжною піною з тофу та лемонграсу тощо.
Пісне меню та ціни:
- Грибний рамен — 510 грн;
- Крем-суп з цвітної капусти — 385 грн;
- Авокадо-тост з тофу — 510 грн;
- Пісний грильяжний торт — 320 грн.
Адреса: вулиця Паньківська, 20
Режим роботи: у будні з 08:00 до 22:00, в суботу та неділю з 9:00 до 22:00.
Паб "Культ"
Паб-пивоварня "Культ" з авторськими стравами та крафтовим пивом знаходиться у Дарницькому районі на Позняках. Зазвичай сюди приходять випити пива, поїсти м'ясо та послухати музику. У березня та квітні гостей запрошують скуштувати пісні страви. Меню до посту складається із салатів, хумуса, грибної юшки, овочевого бурито, вареників та хачапурі. На десерт можна замовити пісний штрудель із яблуками.
Пісне меню та ціни:
- Салат з овочами гриль — 245 грн;
- Бурито з овочами — 225 грн;
- Баклажан "Теріякі" — 215 грн;
- Юшка з білими грибами — 145 грн;
- Стейк із цвітної капусти — 275 грн;
- Картопля смажена з грибами — 175 грн;
- Хачапурі Осетинський — 155 грн;
- Вареники з вишнею — 95 грн.
Адреса: вулиця Ревуцького, 15
Режим роботи: щодня з 12:00 до 22:30.
"Щастя на Русанівці"
Для киян, чий раціон у Великий піст обмежується овочевими салатами та фруктами, ресторан "Щастя на Русанівці" пропонує скуштувати пісне меню. В закладі кажуть, що воно настільки різноманітне, що ви не помітите обмеження в чомусь смачному. Кухарі подбали, щоб поститися було не лише корисно, але й смачно. Серед страв є хрусткі баклажани, пісний борщ та крем-суп з гарбуза, салати, вареники тощо.
Пісне меню та ціни:
- Карпачо з буряка, руколою та горіхами — 199 грн;
- Салат із копченими овочами — 268 грн;
- Червоний борщ з квасолею та копченою грушею — 158 грн;
- Гарбузовий крем-суп із в'яленими томатами — 158 грн;
- Хрусткі баклажани з горіховим соусом — 238 грн;
- Солодові вареники з картоплею та грибами — 168 грн;
- Батат фрі з горіховим соусом — 228 грн.
Адреса: Русанівська Набережна, 8/2
Режим роботи: щодня з 10:00 до 22:00.
"Царське село"
Ресторан "Царське село" знаходиться біля Києво-Печерської лаври. Це місце з автентичними рецептами української кухні. В закладі ставляться з повагою до традицій, тож у березні 2025 року підготували для гостей нове пісне меню. Основні страви — карпачо з печеного буряка з рослинним сиром, чорносливом та кунжутом, салати з огірком, молодою капустою та авокадо, пісний борщ з грушею, гречана каша, кисіль вишневий.
Пісне меню та ціни:
- Салат "Весняна мрія" — 275 грн;
- Пісний борщ з грушею — 285 грн;
- Оладки з кабачків — 275 грн;
- Капуста тушкована з печерицями та чорносливом — 225 грн;
- Гречана каша зі смаженою цибулею та білими грибами — 245 грн;
- Овочевий рататуй з кедровим горіхом та томатами чері — 250 грн;
- Груша, начинена халвою запечена під мигдалем — 220 грн;
- Кисіль вишневий — 75 грн.
Адреса: вулиця Лаврська, 22
Режим роботи: з 10:00 до 23:00.