У Києві в червні відбудеться собачий фестиваль Коргія 2.0: подробиці
Фото - Коргія

2 червня у Києві на території спортивно-розважального комплексу "ІКСПАРК" відбудеться фестиваль для поціновувачів коргі — фестиваль Коргія 2.0. Про це повідомили у пресслужбі фестивалю. 

Цей захід має не тільки розважальну функцію, але й важливу місію — популяризацію каністерапії (зоотерапії) із залученням спеціально підготовлених собак.

"Звичайні методи вже не допомагають. Саме каністерапія — новітній, дієвий та загальнодоступний метод, що може значно покращити моральний стан військових, ветеранів, ВПО, українських військовополонених, особливих діток та людей з ПТСР, депресією, тривожністю та іншими ментальними розладами як під час військового періоду, так і після його завершення", — розповідають організатори фестивалю. 

Також серед задач фестивалю породи коргі є розвиток pet-friendly культури на всіх рівнях, освітня програма з догляду, виховання та соціалізації песиків.

Крім цього, на фестивалі збиратимуть гроші для притулків з тваринами. Для цього організатори підготували різноманітні акції та розіграші. 

Серед розважальної програми:

  • змагання коргі у різних дисциплінах,
  • конкурс костюмів,
  • фотозони,
  • ярмарок товарів для собак,
  • фудкорт для людей та догкорт для песиків.

Родзинкою фестивалю стане весілля коргі Армані та його обраниці Меліси.

Коргія 2.0 входить до серії фестивалів для собак HOLY DOGGY, які вже другий рік популяризують каністерапію та розвивають pet-friendly культуру. Під час першої Коргії у 2023 році вдалось зареєструвати рекорд України з найбільшого скупчення коргі.

Петиція про створення зоополіції в Україні набрала необхідну кількість підписів