У Києві в дитячому садку прорізали вікна на місці мозаїк: фото

У Солом'янському районі Києва в дитячому садку на вулиці Любомира Гузара прорізали вікна на місці мозаїк. Активісти вчасно помітили будівельні роботи та вирішили власноруч зняти витвори мистецтва зі стіни.

Про це повідомив киянин Дмитро Шухов у Facebook.

У Києві в дитячому садку прорізали вікна на місці мозаїк: фотоЗазначається, що від самого початку мозаїки приклеювали одразу на цеглу без спеціальної сітки, тому демонтувати цільне панно було неможливо. 

У Києві в дитячому садку прорізали вікна на місці мозаїк: фото"Демонтаж можливий лише малими елементами та потребуватиме відновлювальних робіт", — йдеться у дописі.

У Києві в дитячому садку прорізали вікна на місці мозаїк: фотоАктивісти за допомогою спеціальних інструментів знімали частинки твору, щоб у майбутньому відтворити його на іншому місці.

У Києві в дитячому садку прорізали вікна на місці мозаїк: фотоНаразі небайдужих підприємців або власників бізнесу просять підтримати відновлення та перенесення мозаїки на новий простір.

Нагадаємо, що низку мозаїк та вітражів столиці внесли до переліку виявлених об'єктів та до Державного Реєстру культурної спадщини.

«Те, що вони радянські – не привід їх ненавидіти»: що робити з мозаїками в Києві