У Києві створили робочу групу з відновлення Житнього ринку: деталі

У Києві створили робочу групу з пошуку шляхів відновлення Житнього ринку на вулиці Верхній Вал, 16. Про це повідомили у КМДА. 

Також робоча група вивчить питання його подальшого ефективного використання.

"Житній ринок — це частина історичного Подолу та одна із знакових будівель Києва, і наше спільне завдання дати йому друге життя. Задача складна, ми маємо зберегти його призначення й архітектурне рішення та водночас зробити його сучасним і функціональним. В Європі є достатньо прикладів, де старовинні ринки завдяки інноваційним рішенням та інвестиціям стали новими міськими магнітами не тільки для місцевих мешканців, а й для туристів", — заявив заступник голови КМДА, Валентин Мондриївський.

У Києві створили робочу групу з відновлення Житнього ринку

До робочої групи залучені також представники громадськості. Перше засідання відбудеться найближчим часом. Наприкінці роботи групи фахівці підготують пропозиції щодо майбутнього оновлення і концепції ринку та щодо умов ймовірного конкурсу оренди. Пропозиції нададуть міському голові столиці.

"Приміщення Житнього ринку збудували ще в 1980 році. Понад 40 років експлуатації воно потребує капітального ремонту, щоб відповідати сучасним реаліям", — додали в КМДА. 

Нагадаємо, у березні 2024 року Житній ринок виставили на аукціон. Український шеф-кухар Євген Клопотенко закликав небайдужих киян долучитися до порятунку Житнього ринку.

«Кий. ШЕФ. Хорив». Як пройшов гастрономічний pop-up на Житньому ринку