Євген Клопотенко закликав киян долучитися до порятунку Житнього ринку
Фото - Facebook

Український шеф-кухар Євген Клопотенко закликав небайдужих киян долучитися до порятунку Житнього ринку.

Про це він написав у себе в Instagram.

Він розповів, як в травні 2023 року побачив, що на Подолі помирає Житній ринок.

"Після спілкування "з тими, хто в курсі", стало зрозуміло, що Житньому можуть готувати долю Сінного ринку. На жаль, це вже ми бачили не один раз. Об’єкт спеціально доводять до занепаду, щоб потім перетворити на черговий бездушний ТРЦ чи висотку-мурашник", — розповів кухар. 

Євген Клопотенко поставив собі мету — оживити ринок. Він розповів, що за останній рік разом з киянами вдалося провести толоку на Житньому, організувати два поп-апи, сформувати спільне бачення майбутнього ринку. За кілька тижнів мав початися аудит технічного стану ринку, а на кінець весни планували провести презентацію проєкту відродження локації.

"Але комусь цей шматок землі не дає спокою. Несподівано для багатьох, хто дійсно переймається долею ринку і тримає руку на пульсі, був оголошений конкурс на оренду строком на 15 років. На подачу заявок 5 днів, враховуючи що стартова сума аукціону 2,5 млн грн, то закрадаються думки, що цей аукціон може бути під конкретного переможця", — додав Євген Клопотенко.

Ресторатор закликав об'єднати зусилля та разом взяти участь в аукціоні. Щоб долучитися до ініціативи, можна написати йому в особисті, поширити допис та тегати там потенційних інвесторів і партнерів. 

Нагадаємо, 19 березня 2024 року Житній ринок виставили на аукціон. Його здаватимуть в довгострокову оренду — на 15 років. Електронний аукціон планують провести 25 березня 2024 року, о 12:25.

Також ми писали про те, у травні 2023 року під час реконструкції Житнього ринку на другому поверсі планували облаштувати фудкорти, концертний майданчик, дитячу кімнату та зони для майстер-класів. 

«Кий. ШЕФ. Хорив». Як пройшов гастрономічний pop-up на Житньому ринку